Linda Hallgren. Foto: Niclas Bergvall


3 år sedan

Linda Hallgren: ”Inte mycket tid över till annat”

Svenska idrottsrörelsen bygger på ideella krafter. Nu ska ni få möta en som lägger ned massor med timmar och det i två klubbar.
– För min del fungerar det bra att vara ledare och spelare i två klubbar, säger Linda Hallgren.

 

Många ledare lägger ned massor med timmar i sina klubbar vecka efter vecka.
Linda Hallgren är en av dessa.
Dessutom hinner 36-åringen med att spela själv!
Möt tjejen som är involverad i både Morgongåva SK och Heby AIF.
– Just nu är jag lagledare i Morgongåva SK:s damlag, lagledare i MSK/Heby AIF pojkar födda 2006/07 samt ledare i HAIF/MSK pojkar födda 2004. Sedan sitter jag också med i MSK fotbollssektion som ungdomsansvarig, berättar Linda.

När började du spela fotboll?
– Jag har spelat fotboll sedan jag var liten och spelade upp i tonåren med MSK:s damer, men lade sedan av. Jag började igen förra året då jag var delaktig i att MSK startade ett damlag igen.

Sin egen karriär har Linda alltså tillbringat i MSK.
Vad är det som gör att du fortfarande spelar?
– Jag älskar lagkänslan, att få vara del av något så häftigt som att bygga upp ett damlag från grunden. Alla härliga timmar tillsammans med tjejerna, både på och utanför planen. Sedan så klart brinner jag för fotbollen, tänk att det kan vara så härligt att få jaga en boll, säger Linda.

Den svenska idrottsrörelsen bygger på ideella krafter, som dock har blivit allt färre till antalet de senaste decennierna.
Linda Hallgren har dock dragit sitt strå till stacken – med råge.
Hon var med i föräldragruppen när MSK startade upp P04 och hon var med och startade P07 i MSK för nio år sedan och var ledare där fram till 2017.
– Då lämnade jag över ledarrollen men stannade kvar som lagledare. Ungefär samtidigt som jag slutade som ledare i P07 blev jag ledare i P04 i Heby AIF/Morgongåva SK.

Hinner du med något annat än fotboll?
– Med tanke på att jag har två fotbollsträningar i veckan, Liam har två träningar i veckan och Max har både innebandy- och fotbollsträningar i veckan plus alla matcher på helgerna blir det inte mycket tid över till annat, säger hon.

Linda är lagledare i två olika klubbar: Morgongåva SK och Heby AIF.
Hur funkar det? Har du hört något negativt?
– Jag har väl hört att jag borde ”ha hjärtat” i en klubb men för mig handlade det om att MSK inte hade ett P04 lag just då och min son ville fortsätta spela fotboll. Heby AIF hade redan ett aktivt P04 men om MSK:s killar skulle komma och träna med dem önskades det en ledare från MSK. Jag valde att följa med Liam till Haif som ledare och tillsammans med Thomas (Fange) blev det ett kombolag, berättar Linda.
– För min del fungerat det bra att vara ledare och spelare i två klubbar, jag trivs i alla mina roller. Vad andra tycker får stå för dem.

Vad är din styrka som ledare?
– Omtänksam, engagerad, positiv och ordningsam. Jag har ett helikopterperspektiv samt att jag pratar ganska mycket, vilket både kan vara bra och mindre bra, säger Linda.

Fakta Linda Hallgren.
Ålder:
Fyller 37 år den 6 september.
Bor: Morgongåva.
Familj: Man och två barn, Liam och Max.
Jobbar: Förskollärare på förskolan i Morgongåva.
Äter helst: Filé Oscar.
Dricker helst: Pepsi Max.
Ser på tv: Serier. Just nu ser jag på YOU på Netflix.
Läser: Läser bara när jag är utomlands vid poolen.
Har du någon ”hemlig” talang: Tyvärr inte.
Favoritlag alla kategorier: AIK.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning