Gustav Smeds, Västerfärnebo AIK. Foto: Sala-Heby Fotboll


1 år sedan

Smeds fyramålsskytt när Västerfärnebo AIK vann stort

Det blir mycket mål när Västerfärnebo AIK spelar i år: 2-5, 5-0, 7-0 har det blivit hittills. På söndagen var det Bjursås IK som slogs tillbaka med hela 7-0 (2-0) Gustav Smeds hade målshow med sina fyra ”pytsar.”.
– Trots stort spelövertag när de blev trötta fortsatte vi vårt spel och tränade på det vi behöver, säger tränare Niklas Blomqvist.

 

Tredje träningsmatchen för Västerfärnebo AIK spelades på söndagen. Det har varit två målrika tillställningar innan, först en förlust med 2-5 mot Hallstahammars SK och förra helgen blev det seger mot Östansbo IS med 5-0.
Det skulle komma en till.

Nu var det Bjursås IK som stod för motståndet. Spelplats Kopparvallen i Falun och mot en klubb som spelar i division 6 norra Dalarna.
Hemmalaget bjöd på motstånd i den första halvleken men det var Västerfärnebo AIK som gjorde målen.
När domaren blåste för halvtidsvila var det ledning med 2-0 för Vaik.

I den andra halvleken hade bensinen tagit slut för Bjursås IK och Västerfärnebo AIK gjorde fem mål till och segersiffrorna blev hela 7-0. Det var avslaget den sista kvarten men Vaik hade kunnat fylla målskörden ännu mer.

Gustav Smeds har hittat målformen tidigt i år och han registreras för fyra av målen. De övriga gjordes av Adam Thalén, Alex Kalungi och Oscar “Lillis” Eriksson.
– Vi gör en bra match och fortsätter att träna på det vi måste träna på. De blir trötta och hänger inte med. Bjursås IK har samarbetsavtal med Sätta SK och lånar spelare därifrån men det var för få lån idag, säger en nöjd Niklas Blomqvist tränare i Västerfärnebo AIK.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning