FK Salas Samuel Sillén. Foto: Niclas Bergvall


1 år sedan

FK Sala ställer in match – “Luften gick ur oss”

Mycket talar för att även länsserierna i Västmanland och Uppland kommer att skjutas upp. Det är i alla fall vad förbundsstyrelsen rekommenderar – något beslut är dock inte taget.
FK Sala väljer dock att ställa in sin träningsmatch på fredagskvällen.
– Det kändes lite som att luften gick ur oss när beskedet kom att allt troligen kommer att blåsas av, säger FK Salas Samuel Sillén.

 

Förbundsserierna i fotboll skjuter upp sin sin start till juni.
Hur det blir med distriktsserierna är dock inte beslutat, men mycket talar för att det kommer ett beslut eller en vägledning vilken dag som helst.
Men förbundsstyrelsen förordar i sitt pressmeddelande att seriestarten för dessa serier ska skjutas på framtiden.
“När det gäller distriktens tävlingsverksamhet är SvFF:s rekommendation att folkhälsan – och fotbollens ansvar att motverka smittspridningen – ska stå i fokus. Sedvanlig lokal träningsverksamhet och träningsmatcher bör därför kunna genomföras, men SDF bör överväga att, i linje med SvFF:s beslut i fråga om förbundstävlingarna, skjuta på tävlingsstarten.”

En förening som i så fall får skjuta upp sin premiär är FK Sala, hemmahörande i division 7 i Västmanland.
Skulle du velat haft ett annat besked om fotbollen för de högre serierna?
– Jättesvårt att svara på. I de absolut högsta serierna fanns inte något alternativ. Sedan längre ner kan jag tycka att det borde räcka med lite eget ansvar när det är 22 spelare som ska springa runt på en gräsplan, säger spelande tränare Samuel Sillén och fortsätter:
– Tittar man på de högre serierna tror jag det är mer det omkring man vill få bort. Att publik trycker ihop sig på en läktare. Det är ju inte riktigt samma problematik längre ner, men samtidigt är det ju så klart svårt att dra en gräns.

Vad tror du beslutet blir för er serie?
– Svenska Fotbollförbundet har ju gett som rekommendation att distrikten ska följa deras direktiv även om distrikten har mandat att bestämma själv. Så troligen inget spel.

FK Sala skulle på fredagen ha spelat en träningsmatch borta mot Wahlsta SK, men matchen är inställd.
– Det kändes lite som att luften gick ur oss när beskedet kom att allt troligen kommer att blåsas av. Wahlsta SK, som vi skulle ha mött, hade samma känsla så det kändes rätt att ställa in, berättar Sillén.

Kommer ni att spela någon mer match innan det kommer ett besked om framtiden?
– Nästkommande helg möter vi Hökåsen BK och vi har haft kontakt. Om vi spelar eller inte beror väl lite på hur saker och ting utvecklar sig men spontant känns planen att vi nog kommer att spela.

Hur FK Sala kommer att lägga upp träning och matcher framöver har de inte tagit något beslut om. Inte mer än att de kommer att fortsätta träna.
– Förhoppningsvis kommer ett slutgiltigt besked från fotbollförbundet inom kort så vi har något att förhålla oss till.

Samuel Sillén tycker dock att direktiven från förbundet hade lite dubbla budskap.
– Å ena sidan menade de att man skulle träna på och spela träningsmatcher men samtidigt tyckte de att man inte ska spela seriematcher. På vår nivå i division 7 kan jag inte riktigt se olikheterna kring arrangemang och smittorisk vid en seriematch kontra en träningsmatch. Är väl kanske att man inte vill sätta sig i en situation där seriematcher kan behöva ställas in eller skjutas upp för att något lag drabbas, säger Samuel Sillén.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning