Foto: Niclas Bergvall


2 år sedan

Sala FF:s ordförande: ”Situationen densamma för alla föreningar”

Sala FF är en av Sala kommuns största föreningar och riskerar att drabbas hårt i spåren av coronaviruset. Nu har klubbens ordförande Peter Lund skickat en undran till kommunstyrelsens ordförande, oppositionsråd och kommunchef.
– Jag tror situationen är densamma för alla föreningar i Sala kommun, säger han.

 

En av Sala kommuns största förening är orolig över vad som händer i spåren av coronaviruset. Sala FF:s nya ordförande Peter Lund har därför skickat en undran till kommunstyrelsens ordförande, oppositionsråd och kommunchef.
– Våra kommunpolitiker är väl medvetna om vad ungdoms- och breddidrotten har för betydelse för folkhälsan. Därför har jag en god förhoppning att de ska vilja hjälpa föreningslivet på samma sätt som de hjälper näringslivet, säger han.

Hela Sverige drabbas av det som sker, så också små och stora idrottsföreningar och Peter Lund vädjar till kommunledningen att de ska agera.
– Jag tror situationen är densamma för alla föreningar i Sala kommun. Det finns helt enkelt inga marginaler i ekonomin. Vi gör vad vi kan för att sänka våra kostnader, men det räcker inte. En insats från kommunen i denna extraordinära situation kan vara skillnaden för en förenings vara eller icke vara, säger Peter Lund.

Brevet i sin helhet.
Sala FF och andra föreningar drabbas hårt av Corona-virusets spridning. Vi följer timme för timme folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi gör allt vi kan för att hålla igång den verksamhet som är möjlig att hålla igång, så länge myndigheterna ger den rekommendationen.
Men oavsett det sätter Corona-viruset idrottsrörelsen i en svår situation ur ett finansiellt perspektiv. Möjligheterna till sponsorintäkter har minskat då företag i det här läget inte vill avsätta medel för sponsring, vilket vi förstås har förståelse för.
Som förening tappar vi också möjligheten till intäkter i form av inträden, kiosk, lottförsäljning med mera med anledning av att seriespelet är framskjutet till juni månad. Sala FF, liksom andra föreningar i kommunen, jobbar med mycket små ekonomiska marginaler.
Coronas framfart riskerar att föreningar helt enkelt inte får ihop sin verksamhet. Sala FF:s fråga till kommunledningen blir därför:

Har kommunen för avsikt att erbjuda någon form av stödpaket liknande det som nu erbjuds näringslivet (mycket bra initiativ)?
Ett stödpaket kan exempelvis innebära att kommunen fram till midsommar fryser fakturering till föreningslivet för exempelvis planhyror, under en period ger ett utökat föreningsstöd, sponsorpaket från de kommunala bolagen etc.
I egenskap av ordförande skriver jag detta för Sala FF:s räkning, även om ett stödpaket till föreningslivet självklart ska gynna alla kommunens föreningar.
Vi sitter mitt i detta här och nu, varför vi emotser en skyndsam hantering av ärendet.

Vänligen
Peter Lund, ordförande Sala FFTaggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning