Några kommentarer från följare.


3 år sedan

Många reaktioner på Sala-Heby Fotbolls artiklar

Ena dagen inställt – några dagar senare spel. Reaktionerna på Uppland och Västmanlands Fotbollförbund beslut samt Niclas Bergvalls krönika har fått läsare att reagera.
Här har ni flertalet av de kommentarer som Sala-Heby Fotboll fått på vår Facebooksida.

 

Det är en turbulent tid just nu, givetvis på grund av coronavirusets utbredning.
Den påverkar vardagslivet och även sportens värld.
Sala-Heby Fotboll har skrivit en hel del om de senaste dagarnas händelser med anknytning till start eller inte för fotbollen i Västmanland och Uppland.
Här har ni några av reaktioner och kommentarer som vi fått på vår Facebooksida.

Reaktioner på Upplands Fotbollförbunds beslut om att starta serierna i april.

Conny Skog.
“Alltså oerhört dåligt hanterat av alla inblandade tycker jag.”

Jannica Waller.
“Inget aprilskämt?”

Reaktioner på Sala-Heby Fotbolls Niclas Bergvalls krönika.

Robert Pettersson.
”Har klubbarna/lagen fått yttrat sig i frågan?… Om Alla lag säger Nej eller lämnar w.o alla matcherna kan det iallafall inte bli spel…Då har iallafall klubbarna /lagen gjort sitt för att minimera smittriskerna.”

Conny Skog.
“Det är så mycket konstigt med dagens besked. Ett beslut som verkar ha tagits med hänsyn till folkhälsan eller åtminstone är det de man säger. Skulle folkhälsan verkligen ta skada av att några fotbollsmatcher ställs in? Sen anser jag inte att man tänkt på under vilka förutsättningar man ska spela träningsmatcher och seriespel. Så mycket av det som normalt sett ingår i och kring fotbollen är förändrat. Jag tycker att detta är jättedåligt skött redan från början när svff inte kan säga till hela fotbollssverige att visst är fotboll roligt och i normala fall viktigt men just nu är det annat som är mycket viktigare.”

Johanna Svensson.
“Men det finns inget som säjer att varje förening kan få ta egna beslut, just nu kanske det inte behöver vara viktigast att spela matcher? Träna tillsammans utan närkontakt vore väl mest lämpligt i dagens läge? Alla har vi sett matcher då de svettas, spottas och fräser, jo jag vet att förhoppningsvis är alla friska men i dagsläge är det märkligt att fortsätta med matcher med tanke på smitta.”

Evelina Back.
“Mycket märkligt. Känns som att serierna kan bli väldigt konstig också om lag tvingas lämna WO pga symptom i truppen… nog för att jag älskar fotboll men det är väl inte det allra viktigaste nu.”

Kenneth Olsson.
“Hur är det tänkt att klubbarna ska hålla publiken under 50 personer?! T ex Tärnsjö IF:s matcher lockar väl nästan alltid ca 100 besökare, ska någon från föreningen stå och mota bort dom “sista 50″?!! Känns inte genomtänkt!”

Jimmy Persson.
“Tycker det är ett väldigt märkligt beslut av förbundet! Känns tyvärr som detta kommer bidra till smittspridningen…”

Maria Hedlund.
“Håller med dig, jag förstår inte hur man kan tänka på mer än ett sätt.”

Niklas Blomqvist.
“Bra skrivet.”

Reaktioner på TIF:s Anders Mattsson åsikter om Upplands Fotbollförbunds beslut.

Victoria Torstensson.
“Det är svårt detta! Jag har en anhörig som är i riskgrupp som spelar fotboll och han är garanterat inte ensam om att tillhöra den. Men om alla tar sitt ansvar att skjuta på matcher om man får in smittan i truppen kan det gå. Men är vi beredda att ta chansen att kanske i värsta fall mista en nära för att det ska spelas lite fotboll på amatörnivå?”

Tomas Dahlberg.
”Mycket bra skrivet.”


Redaktionen Redaktionen
Artiklar från redaktionen

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.