Bild från Lundavallen i fjol. Foto: Sala-Heby Fotboll


3 år sedan

Nya rekommendationer från förbundet: Ingen publik alls

Ingen publik alls, det är Svenska Fotbollförbundets rekommendationer till samtliga föreningar när det gäller matcher framöver.
Det betyder att endast spelare, ledare och funktionärer ska befinna sig på arenan.

 

Vad är det egentligen som gäller för att arrangera en fotbollsmatch under coronapandemin? Är det okej att ta in 50 åskådare?
Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer får det vara 50 personer på ett evenemang och det inkluderar spelare, ledare, domare och funktionärer.

I fredags uppdaterade Svenska Fotbollförbundet sina riktlinjer och där rekommenderas att det inte ska vara någon publik alls i samband med matcher.

I Västmanland och Uppland har distriktsförbunden bestämt att endast matcher för ungdom till och med födda 2002 får spela matcher.

Svenska Fotbollförbundets uppdaterade riktlinjer.
”Svenska Fotbollförbundet har idag (fredag) uppdaterat sina riktlinjer för svensk fotboll under coronaepidemin. Nytt är att SvFF rekommenderar samtliga föreningar att uppmana intresserad publik att inte komma till matcherna.

Det här gäller vid genomförande av matcharrangemang
För att följa förbudet mot mer än 50 deltagare vid offentliga tillställningar är det, efter samråd med polisen, SvFF:s skarpa rekommendation att arrangerande förening vidtar följande åtgärder:
✔️ På hemsida och i andra kommunikationskanaler tydligt ange att all publik, inklusive föräldrar och andra anhöriga, undanbes vid matcherna. Bara de som är nödvändiga för att matcherna ska kunna genomföras (spelare, ledare och funktionärer) ska vara på plats.
✔️ Sätta upp skyltar vid idrottsplatsen om att publik undanbedes och/eller utse ansvarig för att vänligt be eventuell publik att lämna platsen.”


Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.