Sara Fange tvättade fönster på Tegelvallen. Foto: Ove Eriksson


1 år sedan

Nu är Tegelvallen fin igen och vi vet vem som skjutit sönder skyltarna

Seniorfotbollen ligger ju som bekant helt nere. Start kanske i juni men många tror att det kan bli ännu senare. I Heby AIF spelas ungdomsfotboll precis som i andra klubbar. På lördagen hade Heby AIF en fixardag och snyggade till Tegelvallen och ett 30-tal personer hade hörsammat uppmaningen att hjälpa till med målning, städning och röjning med mera.

 

Igår, fredag, skulle Heby AIF ha spelat hemma på Tegelvallen mot nykomlingen Åbyggeby BK. Så blev det inte, och något eftersnack om matchen blev det förstås inte heller på lördagen när det var städdag på Tegelvallen.

Med ordförande Tommy Olsson i spetsen hade ett 30-tal vuxna och ett tiotal barn samlats för att snygga till idrottsplatsen. Folkhälsomyndighetens maxantal på 50 personer på samma plats var det alltså inga problem med.

Det målades, lagades och städades. Fönster tvättades och Sara Fange som fick den uppgiften var riktigt nöjd med sitt jobb. Ordförande Olsson fördelade jobben och hans båda söner Fredrik och Victor städade stora läktaren.
Fredrik hade lite problem med slangen som korvade ihop sig men fick till slut ordning på utrustningen och nu är det en skinande fin läktare.

Haif har byggt en altan framför kanslibyggnaden och under städdagen målades den. Leif “Itte” Nilsson var en av målarna. En man som är en riktig föreningsmänniska. Han har varit spelare och ledare i klubben under många år.

Ronny Eriksson och Ernst Johansson lagade bänkar. Ronny uppmärksammade också att fåglarna hade gjort sina behov på dörren till kiosken. Det fick Monica Bengtsson ta hand om när Ronny återgick till att laga bänkar.

Gamla trasiga skyltar togs bort. Linus Ahlin skruvade för fullt på en sektion där många var trasiga. Det är här som ”Alex” (vänsterbacken Alexander Johansson red. anm.) mest håller till och det kan ju bli några snedträffar då säger Linus.
Någon mer spelare från A-lagstruppen såg vi inte till så mittbacken representerade hela truppen.

Patrik “Fala” Fahlström körde med röjsågen och drog ner en massa buskar som växt sig för stora.
Thomas “Knalin” Fange var överallt. Ena minuten tvättade han stolar och nästa så skruvade han på staketen.
Andreas Ahlin sorterade matchkläder från alla ungdomslag och många matchställ var det.

Det var ytterligare många inte namngivna här som gjorde ett fint jobb. Naturligtvis var nestorn Sven Bengtsson där och efter att han och frun Monica städat kiosken så var det grillning som gällde för Sven. Så bekväm var han inte med gasolgrillen.
– Det ska vara kolgrill, sa Sven efter att han bränt sig lätt på fingrarna.

Hur ser det ut med ekonomin nu när det inte är någon verksamhet. Frågan ställdes till ordförande Tommy Olsson.
– Vi har permitterat vår personal på kansliet. Tyvärr försvinner en inkomstkälla när Bike Weekend blir inställt, där förlorar vi 50 000. Eventuellt ställs Midnight Run in och det är stora pengar som försvinner .

Karnevalen är väl ert stora arrangemang, vad tror du om den?
– Naturligtvis har vi börjat prata om den. Det är ju en tid kvar men om den ställs in så är det inte bra för ekonomin, säger Tommy.

Mister Heby AIF, Sven Bengtsson, har fått stopp på lågorna i gasolgrillen som han inte gillar och bjuder in alla “jobbarna” till goda hamburgare och läskande drycker i den sköna vårsolen.
Sala-Heby Fotboll lämnade Tegelvallen men alla återgick till sina sysslor och visst hörde man längtan till att även seniorfotbollen skulle komma igång igen.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning