Tegelvallen. Foto: Sala-Heby Fotboll


4 år sedan

FHM vill avvakta och ska komma med direktiv i början av juni om seriestarter

Svenska Fotbollförbundet har under fredagen träffat Folkhälsomyndigheten. De hade hoppats på ett positivt svar om seriestart i mitten av juni.
Något sådant besked fick de inte och FHM vill återkomma första veckan i juni med sina råd och direktiv för seriestart.

 

Ett nytt möte har hållits på fredagen med representanter från Svenska Fotbollförbundet och Folkhälsomyndigheten.
Med på mötet var även Riksidrottsförbundet samt intresseorganisationerna för svensk herr och damfotboll.

Folhälsomyndigheten kunde inte ge något rakt svar på när seniorfotbollen kan komma igång igen. De vill återkomma första veckan i juni med ett besked.

Så här uttrycker sig representanten från svensk elitfotboll på förbundets hemsida efter beskedet.

– Vi ser positivt på att FHM anser att våra protokoll är väl genomarbetade och håller hög klass. Jag har svårt att förstå att FHM inte kan ge besked nu och är uppenbart ointresserade av att all professionell idrott i Sverige har belagts med yrkesförbud medan de tänker. Jag är dessutom förvånad över att så många andra länder i Europa tycks ha kommit till helt andra slutsatser, säger Lars-Christer Olsson, ordförande för SEF.

Därefter säger samma organisation att “Hälsan går alltid först”. Förmodligen tänker FHM på hälsan och har nog inga tankar på om det är professionell fotboll eller något annat i samhället som kan hjälpa till att stoppa smittan.

Eftersom inget beslut om start av fotbollen blev klart idag så kan inte Svenska cupen spelas i början av juni som det var tänkt.
Vi ska nog inte ha någon förhoppning heller om att herrarnas division 3 startar i mitten av juni. Det blir nog seriestart i augusti, förhoppningsvis.


Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.