Sala FF:s P04-lag deltog i fjol i Dalecarlia Cup. Foto: Niclas Bergvall


6 månader sedan

Två stora ungdomscuper ställs in sommaren 2020

Det kommer att bli en annorlunda sommar på många olika sätt. Bland annat är flera cuper för ungdomar inställda – två av dessa är Dalecarlia Cup i Borlänge och Aroscupen i Västerås.
– Det känns otroligt svårt och jobbigt att vi tvingats ta detta beslut, säger IK Brages klubbchef Magnus Olsson i ett pressmeddelande.

 

Först kom beskedet om att Dalecarlia Cup ställer in sin 40:e upplaga av cupen.
Därefter meddelade Skiljebo SK att Aroscupen ställs in.
Två väntade besked och bara ett par av alla cuper som inte kommer att kunna spelas sommaren 2020 på grund av coronapandemin.

Det är IK Brage som är arrangör för Dalecarlia Cup – en cup som brukar locka flera ungdomslag från Sala och Heby kommuner.
– Det känns otroligt svårt och jobbigt att vi tvingats ta detta beslut. I år får vi inte uppleva den folkfest och myllret av glada, förväntansfulla ungdomar som rör sig på Sportfältet, säger IK Brages klubbchef Magnus Olsson i ett pressmeddelande.

Det var 1981 som cupen startade och i fjol kom det närmare 600 lag till spel. Inför årets upplaga var över 600 lag anmälda.
Cupen flyttades från slutet av juni till i början av augusti för en tid sedan, men nu väljer arrangören att ställa in cupen.
Nästa år ska Dalecarlia Cup spelas den 1-4 juli. Olsson.
– Vi har stor respekt för den pågående pandemin och dess påverkan på vårt samhälle och även om det känns svårt så konstaterar vi att detta beslut i slutändan trots allt är det enda rätta, säger Ulf Aronsson, ordförande i IK Brage.

Aroscupen i Västerås, och med Skiljebo SK som arrangör, lockar också lokala lag – en cup som spelades första gången 1978 och som i år skulle ha spelats den 25-29 juni.
Men cupen är inställd och de över 400 anmälda lagen får i stället ta sikte på nästa års upplaga som avgörs den 2-5 juli.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning