Östervåla IF får ta del av arv.


2 år sedan

Östervåla IF får ett stort arv – ”En överraskning”

Östervåla IF har fått ta emot ett arv efter Östervålabon Nils Olsson. Hur stort är svårt att sia om – men ett rejält tillskott för klubben.
– Vi vet att Nils gick regelbundet på hockey under storhetstiden, berättar ordförande Staffan Boman.

 

Östervåla IF har tack vare ett arv fått ett tillskott i ekonomin.
Arvet kommer efter Östervålabon Nils Olsson.

Kom arvet som en överraskning?
– Ja, det gjorde det, säger Staffan Boman, ordförande i ÖIF.
Var Nils idrottsintresserad?
– Där är vi lite kluvna, men Nils gick regelbundet på hockey under storhetstiden.
Finns det något akut som delar av arvet ska användas till?
– Nej, men vi kommer skapa planer för utvecklande investeringar.

Så här går det att läsa på klubbens hemsida.

”Det är med stor ödmjukhet och tacksamhet Östervåla IF emottagit ett arv efter Nils Olsson. Han efterlämnade all sin kvarlåtenskap i form av pengar samt fastigheten han bodde i på Arosvägen 12, dessutom ingår delägande i en skogs och jordbruksfastighet som han tillsammans med sin bror förvaltat.
Allt ska enligt testamentet användas till förmån för hockey- samt fotbollsverksamheterna.”

”Då både styrelsen och ledamöterna i sektionerna säkert kommer bytas ut under tiden som arvet kommer till bruk är det viktigt att vi har en tydlighet i hur detta ska gå till och hur det ska redovisas till medlemmarna” står det i meddelandet.

”På årsmötet får alltså medlemmarna en redovisning om vilka planer sektionerna har och då får alla komma till tals med förslag om man önskar att medlen går till andra investeringar eller amorteringar. På årsmötet skall även redovisning ske från gångna året förutom den löpande redovisning som sker under året.”

”Detta säkrar att det sker i god demokratisk anda och att medlen går till investeringar som utvecklar verksamheten över tid. Vi kommer på detta sätt med enkelhet kunna sammanställa vad arvet gått till, och den sammanställningen kommer fyllas på under många år framöver! Ett fint dokument att spara och minnas vilken oerhörd omsorg och generositet Nils hade till föreningen och samhällets utveckling!”

”I nuläget är en del av de likvida medlen utväxlade, 584 535 kr, det kommer komma mer allt eftersom beslut fattas om hur vi gör med fastigheter och övriga saker som ingår i arvet.
Vi har redan innan arvet god likviditet så vi behöver inte hasta iväg med beslut nu utan det löpande fungerar bra ändå. Och vi önskar att alla medlemmar kommer till tals i stöd till sektionerna att fatta kloka beslut.”Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning