Ida Segelsbo, Östervåla IF. Foto: Minna Timonen


1 år sedan

Segelsbo inför söndagens heta match: ”Hålla mig i skuggan”

Det råder värmebölja, men fotbollen rullar på. Östervåla IF:s lagkapten Ida Segelsbo vet dock hur hon ska förbereda sig inför söndagens hemmamatch mot Vaksala SK.
– Vatten, resorb, mycket mat och hålla mig i skuggan eller inomhus dygnet innan match, berättar hon.

 

Kryss i premiären mot Västanfors IF hemma på Lundavallen.
En premiär i division 2 som officiellt spelades inför noll (0) åskådare, men där några valde att stå utanför inhägnaden och titta.
Hur var det att spela utan publik?
– Vi har i vanliga fall en fantastisk publik som stöttar oss under matcherna så det känns tomt utan dem. Men vi hade ett gäng som stod på vägen runt om ”Lunda” och som hejade på oss, sen såg jag att över 200 personer tittade på livesändningen från matchen. Där finns mycket ”pepp” och stöd att hämta efter matchen, säger lagkapten Ida Segelsbo.

Matchen slutade 3-3 efter en tidig ÖIF-ledning som Västanfors vände till 1-2 innan paus. I andra halvlek vände ÖIF tillbaka – men gästerna kvitterade till 3-3 i den 73:e minuten.
Vad tycker du om premiären?
– Skönt att äntligen få spela fotboll på riktigt igen. Den långa försäsongen rådde inte bot på våra premiärnerver men jag tycker helt klart att vi visar att vi hör hemma i division 2.

Var 3-3 rättvist?
– Ja, det måste jag säga. Båda lagen hade chans att ta hem matchen, delad pott var rättvist, säger Segelsbo.
– Men vi behöver ta för oss mer i närkamperna och vinna fler andrabollar.

Det blev som bekant en lång försäsong på grund av coronapandemin. Östervåla IF hann dock spela sina tre matcher i Upplandscupens gruppspel (som de vann)
Tycker du våren har fungerat bra trots pandemin?
– Ja, så bra det kan bli. Vi har kört hårt med träningen samtidigt som vi har haft många roliga aktiviteter tillsammans. Det är viktigt att fortsätta hålla i för att inte tappa mot motståndarlagen.

I morgon, söndag, spelar ÖIF säsongens andra match i division 2. Motståndare hemma på Lundavallen är Uppsalaklubben Vaksala SK.
Nästa gång Östervåla IF har en seriematch är inte förrän den 8 augusti, även då på hemmaplan – mot Upsala IF.
– Vi spelar vidare nästa vecka med träningar och en match i division 4. Sedan tar vi ett litet uppehåll innan vi kör igång i slutet av juli igen. Men vi har fått träningsprogram att köra under den tid så jag skulle nog kalla det “uppehåll”.

Vad vet du om söndagens motståndare Vaksala SK?
– Vi mötte dem i höstas i Upplandscupen. De är tekniska och spelskickliga, framförallt på konstgräs. Jag tror vi har en fördel av att möta dem hemma på Lunda.
Det kommer bli varmt, hur förbudet du dig?
– Vatten, resorb, mycket mat och hålla mig i skuggan eller inomhus dygnet innan match, berättar Ida Segelsbo.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning