Linn Olsson, Östervåla IF. Foto: Minna Timonen


1 år sedan

Delad pott i seriepremiären för Östervåla IF:s andralag

Det var en lite besviken tränare i Östervåla IF efter poängtappet i slutet av seriepremiären för andralaget. I halvtid stod det 1-1 och ÖIF tog ledningen i andra halvan men på en konstigt dömd frispark så kvitterade Ullfors IK och matchen slutade 2-2.
– Det känns riktigt surt nu efter matchen för hade vi inte fått den där frisparken emot oss hade vi vunnit, säger tränare Fredrik Nilsson.

 

Det var seriepremiär på Lundavallen på onsdagskvällen. Östervåla IF:s andralag tog emot Ullfors IK i division 4 Uppland. Ullfors vann femman förra säsongen och är nykomlingar i serien.

Östervåla IF gör en riktigt bra första halvlek men det är Ullfors som tar ledningen efter en dryg kvart. Kvitteringen dröjer dock bara fem minuter och det är Elinor Orest Blomberg som står för den.
– Vi skapar många chanser att göra flera mål men bollen ville inte in, säger Fredrik Nilsson tränare i ÖIF.

Det fina spelet från första halvleken tar ÖIF med sig ut på plan även i den andra halvan. De skapar mycket och det ger resultat i den 67:e minuten då Linn Olsson ger Östervåla IF ledningen med 2-1.

Det ser riktigt bra och ÖIF går mot seger men med fem minuter kvar på klockan så får de en konstig frispark emot sig. En spelare trampar på bollen och domaren blåser frispark, En frispark som ÖIF-målvakten är på men den går in till 2-2.

– Det känns riktigt surt nu efter matchen för hade vi inte fått den där frisparken emot oss hade vi vunnit. Men vi gör en riktigt bra match som vi tar med oss.

Extra beröm går till målvakten Ida Larsson född 2005 och mittfältaren Linnea Eriksson som slet bra. Hela laget ska egentligen ha beröm och det märktes ingen skillnad när spelarna från bänken byttes in.

Nästa match för Östervåla IF:s andralag är den 9 augusti på bortaplan mot Häverödals SK. Tjejerna i ÖIF avslutar den väldigt korta vårsäsongen med paddel på fredag sedan är det sommarlov i tre veckor innan träningen kör igång igen.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning