Babylon FK-Grällsta IF 3-1 Foto: Ove Eriksson


2 månader sedan

Grällsta IF föll mot Babylon FK – indraget i nedflyttningsstriden

Grällsta IF gör en riktigt dålig första halvlek som bäddade för förlusten, 1-3 (1-2), på bortaplan mot Babylon FK på tisdagskvällen.
GIF kom ut lite bättre i andra halvan och höll spelet väl uppe långa stunder. Flera spelare i truppen är skadade och några till blev det i matchen.
GIF har det tungt nu och får akta sig för nedflyttningsstrecket.

 

Grällsta IF på nionde plats i division 6 Västmanland, före kvällens match mot Babylon FK, hade ambitioner att vinna serien.
För att avancera i tabellen var GIF tvunget att vinna och inte bli indraget i bottenstriden.

Det började bra på Wenströmska IP där ett 20-tal åskådare var på plats. Hevend Hajyousef får bollen till skänks och gör 1-0 till Grällsta IF i den åttonde minuten.
Sedan var slut på det roliga.

Babylons kvicka och tekniska spelare gjorde nästan vad de ville. Grällsta IF hängde inte med och kvitteringen kom i den 17:e minuten.
En frispark in i straffområdet och ett aggressivt Babylon mot ett tafatt försvar i GIF slutade med att de tryckte in bollen.
Drygt fem minuter senare tar hemmalaget ledningen och det såg lite tafatt ut för GIF i samband med det målet också.

Det var en hög press och kvickt passningsspel av Babylon och chanserna för GIF var lätträknade i första halvleken.
Det stod 2-1 men kunde lika gärna ha varit två tre mål till för hemmalaget. En anledning till att siffrorna hölls nere var GIF:s målvakt Jesper Holm som var väldigt bra.

I den andra halvleken var det jämnare spel ute på planen men Grällsta IF hade väldigt svårt den sista tredjedelen och kom inte till många heta chanser.
Den hetaste var när Yusuf Celik på frispark touchade ribban.
Grällsta IF satsade allt framåt i slutet och då gick det som det brukar gå. Babylon i blixtsnabb kontring och de gör 3-1 strax före slutsignalen.
– Jag vet inte vad som hände och jag håller med om det var tafatt vid de två första baklängesmålen, säger Emil Eriksson tränare i GIF.

Ni hade riktigt svårt sista tredjedelen där framme?
– Ja vi saknar “Agge” (August Dalfjord) ha ha. Några spelare höjer sig över kollektivet och Yusuf Celik gör det bra. Det gör även Osman Aden Mahamud och förstås Jesper Holm i målet, avslutar en mycket besviken Emil Eriksson.

Nya tag får Grällsta IF ta mot jumbolaget  IF Zmajevi hemma på Lindvallen den 1 september.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning