2 månader sedan

Derby på Mullevi – då blev det snabbt ”slutsålt”

När biljetterna släpptes till onsdagskvällens derby mellan Ransta IK och Norrby SK blev det snabbt slutsålt.
Den lilla publiken får då se två formsvaga lag mötas i Västmanlandsfyran.
– Vet vad de går för och hoppas väl såklart kunna dra nytta av det, säger Lucas Skillström i RIK.
– Vi kommer att få kämpa för att ta poäng, säger Joel Ekblom i NSK.

 

Ransta IK vs Norrby SK.
Derby på Mullevi och normalt sett en match som lockar kanske 200 åskådare.
Men nu är det coronatider som gäller och endast 50 åskådare tillåts.
– Alla förköp är slut, meddelar Lucas Skillström, tränare i Ransta IK, och fortsätter:
– De släpptes under vår förra hemmamatch och tog slut i ett nafs. Derbyt är således redan slutsålt vilket är roligt men vi hade givetvis velat ta in fler åskådare. Nu får derbyt inte riktigt den publikfest det förtjänar men vi följer riktlinjerna och har full förståelse för rådande omständigheter.

Har ni ordinarie lag?
– Vi gick in i säsongen med en skadefri och bred trupp. Den breda truppen har dock blivit lite sargad och vi har tyvärr flertalet långtidsskador. Bland andra har tyvärr Tobias Westerlund och Johan Jonsson åkt på olyckliga knäskador, berättar Skillström.
Känns det som att ni är lite på gång efter svackan?
– Vi har tyvärr åkt på några riktigt snöpliga förluster där vi verkligen varit med i matcherna. De matcherna är dock historia. Nu handlar det enbart om att blicka framåt och vända trenden!
Har du märkt av i laget att det är derby på gång?
– Ett derby är alltid speciellt och det märks alltid när det närmar sig matchstart. Vi kommer väl förberedda för den uppgift vi står inför.
Har du koll på Norrby SK?
– Borde väl ha rätt bra koll då merparten av spelarna har spelat antingen i pojk- eller U-lag med mig som tränare. Så känns kanske konstigt att ha alla dem som motståndare men samtidigt kul att se dem spela fast från ett annat perspektiv. Vet vad de går för och hoppas väl såklart kunna dra nytta av det, säger Lucas Skillström.

Norrby SK har hittills idel förluster, men en liten ljusning kunde ses senast när de föll med ”bara” 0-2 hemma mot Irsta IF.
Har ni ordinarie lag?
– Vi saknar bland annat Lowe Forsberg som är på utbildning och även Dennis Englund som tyvärr fick två gula sist mot Irsta. Det påverkar oss självklart, men vi får tänka om lite, säger Joel Ekblom, tränare i NSK.
Känns det som att ni är lite på gång?
– Ja, vi utvecklas hela tiden med detta unga lag. Men vi har mycket att arbeta på. Vi stod upp bra mot Irsta som är en av toppkandidaterna i serien, detta gav också bra energi i utvecklingen och självförtroendet.
Har du märkt av i laget att det är derby på gång?
– Självklart märker jag det, vem gillar inte derbyn?! Laget är taggat och vill verkligen bjuda både publik och Ransta IK på en bra match. Vem vet kanske jag ska coacha i kostym en dag som denna (ha ha).
Har du koll på Ransta IK?
– Vi är inte så aktiva i scoutarbetet men visst läser jag artiklarna om Ransta. Jag tror de kan få till ett riktigt bra lag och vi kommer att få kämpa för att ta poäng, säger Ekblom.

Faktum är att Norrby SK tar steget förbi Ransta IK i tabellen om de vinner med 3-0.
Detta skedde för övrigt 2012, då blev det till och med 5-0 till NSK på Mullevi – då i division 5. Målskyttar var Ferat Ucmaz, Christian Becker, Hevend Hajyousef, Samuel Sillén och Nisse Eriksson.

Alla matcher i omgången.
Onsdag, 18:30: Irsta IF-Munktorps BK.
Onsdag, 18:30: Ransta IK-Norrby SK.
Onsdag, 19:00: Västerås BK 30-Sörstafors-Kolbäck FK.
Onsdag, 19:00: Västerås AFG-Tortuna SK.
Onsdag, 19:00: IFK Västerås-Västerås IK.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning