1 månad sedan

Koll på trean – division 3 södra Norrland

Nu toppar Forssa BK division 3 södra Norrland. Och i botten tog Heby AIF en ”skalp” när de besegrade serietvåan Sandvikens AIK på Tegelvallen.
Här får ni veta lite mer om den senaste omgången.

 

Det händer saker i division 3 södra Norrland. Ja, det är lite upp och ned vända världen.
Heby AIF har de senaste omgångarna spöat serieettan Strömsbergs IF och senast serietvåan Sandvikens AIK.
Och i lördags blixtrade bottenlaget IFK Mora till och vann med 1-0 mot Strömsberg – som tappade serieledningen till Forssa BK.

En sak är säker: Det kommer bli en kamp ändå in i sista omgången både i toppen och botten. Ett lag kan vi dock räkna bort: Rengsjö SK.

Bollnäs GIF-Edsbyns IF 3-0
Det blir allt jobbigare för Edsbyn, som nu är pressat att vinna mot Rengsjö SK i nästa omgång. Mot Bollnäs hade de inte en chans.
– När vi spelar så här så tror jag seriöst inte att nån kan ta oss. Förra matchen spelade vi 4–4 trots att vi är en man mindre i 70 minuter. Jag tror helt ärligt att vi vinner med 3–0 mot Strömsberg nästa helg, säger Bollnäs Yakub Ahmed till helahalsingland.se.

Forssa BK-Valbo FF 3-2
Nu är Borlängeklubben tabelletta igen.
– Viktig seger för FBK, där vi avgör sent efter att vi tappat 2-0 ledning. Det tyder på bra karaktär. Vi har bra koll på händelserna i första halvlek och vi leder med 2-0 i halvtid. Valbo får energi i andra halvlek efter sina mål men vi “reser oss på nio”. Toppen av serien lever i allra högsta grad, kommenterar Forssas tränare Jonas Björkgren till dt.se.

Heby AIF-Sandvikens AIK 1-0
Andra raka skrällen av Haif – det efter i det närmaste perfekt genomförd match och där Robel Ftsoum blev matchens enda målskytt.
– En klockren insats av hela laget. Vi hade kunnat kasta in vem som helst i dag, de visste vad de skulle göra säger Jonas Ahlin, tränare i Haif.
För Sandviken var det ett tungt nederlag. Nu ligger laget trea, två poäng efter Forssa BK och Strömsbergs IF.

IFK Mora-Strömsbergs IF 1-0
Efter sex raka förluster skrällde Mora och besegrade serieledaren på hemmaplan.
– Jag bygger något långsiktigt. Visst ska vi göra allt för att hålla oss kvar i division 3, men det är inte katastrof om vi ramlar ur. Vi kommer tillbaks och sen kommer vi bara fortsätta resan upp. Det är en process och det finns jättebra spelarmaterial att jobba med, säger Moras tränare Goran Cuckovic till dt.se.
För Strömsberg innebar andra raka förlusten att de tappade serieledningen till Forssa BK.

Rengsjö SK-Åbyggeby FK 0-4
Allt talar för att Rengsjö SK åker ur division 3 efter ännu en förlust.
– Alltså, det är ett ruskigt svårt läge. Men det är inte över än. Men visst är det jäkligt tufft. Vi får ta en match i taget nu, säger Erik Wästman i RSK till helahalsingland.se.

Söderhamns FF-Korsnäs IF 4-2
Viktig seger för SFF i kampen om nytt kontrakt.
– Man vill inte ta ut något i förskott, men visst tog vi ett bra steg mot nytt kontrakt. Men vi måste se till att det blir matematiskt klart också, säger Axel Lundgren, som stod för två av målen, till helahalsingland.se.
För Faluklubben innebar förlusten att de missade chansen att gå upp i delad serieledning.
– Det är precis som förra helgen, vi ger bort två tidiga mål, helt onödigt. Sen är det tråkigt att det ska krävas en utvisning för att vi ska börja spela. Vi gör en skaplig match efter det, säger Korsnäs Andreas Lindvall till dt.se.

Nästa omgång.
Fredag, 19:00: Edsbyns IF-Rengsjö SK.
Fredag, 19:00: Sandvikens AIK-Korsnäs IF.
Fredag, 19:15: Valbo FF-Söderhamns FF.
Lördag, 13:00: Heby AIF-IFK Mora.
Lördag, 14:00: Strömsbergs IF-Bollnäs GIF.
Lördag, 15:00: Åbyggeby FK-Forssa BK.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning