Linus Ahlin, Heby AIF, Foto: Carl-Henrik Rapp


1 månad sedan

Efter två segrar mot topplag möter Heby AIF ett lag i botten

Heby AIF verkar vara i toppform just nu. Två segermatcher mot ettan och tvåan i serien senast. Nu möter de ett IFK Mora i desperat behov av poäng hemma på Tegelvallen. Spelande tränare Jonas Ahlin fick frågan om det är någon Ahlinare med i matchen i morgon lördag.
– Linus Ahlin är med i truppen men vi vet inte än om han startar. Jag själv skulle ha kunnat spela men gör det nog inte, säger Jonas.

 

Tre omgångar kvar i division 3 södra Norrland och Heby AIF ska spela två av dem hemma på Tegelvallen. Först ut i morgon, lördag, är det IFK Mora som kommer på besök. De spelade i division 2 förra säsongen och kräftgången har fortsatt.
Nu ligger de på nedflyttningsplats med sex poäng.

Det har inte varit någon Ahlin med i de segermatcherna mot topplagen. Linus har varit avstängd och sjuk och du har varit skadad. Hur ser det ut mot Mora med er?
– Linus är tillbaka i truppen. Jag har tränat i veckan och skulle det krävas så skulle jag spela men håller mig nog på sidan, säger spelande tränare Jonas Ahlin.

Sala-Heby Fotboll har en liten diskussion med Jonas Ahlin om hur träningsveckan ska se ut efter match.
Återhämtning dagen efter match säger Jonas och fyller på med vilodag efter det.
Tisdag kan man köra på som vanligt igen fyller han på med.  
– Det är tyvärr inpräntat sedan länge att träning i veckan före match är måndag, tisdag och torsdag och det känns inte riktigt rätt, menar Jonas.

Nu möter ni Mora och det blir förmodligen en annan match än mot topplagen senast?
– Ja, Mora måste vinna och måste anfalla. Försvarsmässigt är vi bra och det kommer att dyka upp omställningar som vi kan utnyttja.

Har du koll på IFK Mora?
– Ja, lite grann. De har gjort en nystart i trean efter att ha ramlat ur tvåan förra året. De har gjort en föryngring precis som vi har gjort.

Hur ser det ut i truppen inför den viktiga matchen?
– Linus Ahlin är tillbaka, men jag vet inte om han kommer att starta. Robel Frtsoum är det osäkert med på grund av sjukdom under veckan. Annars är alla disponibla, säger Ahlin.

Heby AIF kan ta ett stort steg mot nytt kontrakt i trean vid seger mot IFK Mora. De har dock två chanser till att fixa det kontraktet.
Nästa helg åker de till Hälsingland för att möta mittenlaget Bollnäs GIF. I den sista omgången har de helt avsågade Rengsjö SK hemma på Tegelvallen.
På papperet känns det som att det här ska Heby AIF klara av.

Alla matcher i omgången.
Fredag, 19:00: Edsbyns IF-Rengsjö SK.
Fredag, 19:00: Sandvikens AIK-Korsnäs IF.
Fredag, 19:15: Valbo FF-Söderhamns FF.
Lördag, 13:00: Heby AIF-IFK Mora.
Lördag, 14:00: Strömsbergs IF-Bollnäs GIF.
Lördag, 15:00: Åbyggeby FK-Forssa BK.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning