Alexander Söderström, Västerfärnebo AIK. Foto: Carl-Henrik Rapp


1 månad sedan

Målkavalkad av Västerfärnebo AIK – Alex gjorde sex av dem

Västerfärnebo AIK hade en målexplosion i den första halvleken hemma på Svedboäng mot IK Oden. En spelare som var på målhumör var Alexander Söderström som gjorde sex av målen. slutresultat 8-1 (7-1). Vaik fortsätter att skugga Bosnisk SK i toppen av tabellen och plockade nu in ett antal plusmål.
– Vi gör mål på alla de chanser vi har i första halvleken, säger tränare Niklas Blomqvist.

 

Striden om seriesegern i division 5 Västmanland fortsatte på söndagen. Västerfärnebo AIK är en av kandidaterna i den kampen. Vaik ligger på andra plats innan dagens match hemma på Svedboäng mot IK Oden. Det krävs förmodligen seger för att inte halka efter Bosnisk SK som ligger två poäng före.

Det var full fart på målskyttet redan från start för Västerfärnebo AIK. Alexander Söderström presenterade sig för första gången i den femte minuten då han gjorde 1-0. Det hade gått 13 minuter när Vaik ökade på till 2-0, målskytt var Alex Kalungi på straff. Bara ett par minuter senare gör Alex Söderström sitt andra mål för dagen och det är 3-0.

Sedan blir det målshow av Söderström när han gör 4-0 i minut 27. En minut senare ökar han på till 5-0 och det äkta hattricket är fullbordat i minut 30. Vilken målorgie av Alex Söderström som gör sitt hattrick på tre minuter och fem mål på 30 minuter.

IK Oden sticker upp och reducerar i den 37:e minuten men alldeles strax efter så ökar Vaik på till 7-1 genom Rasmus Leijdström. Det blir också halvtidsresultat.
– Vi gör mål på alla de chanser vi har i halvleken. Tidigare under säsongen har vi sumpat mycket men idag lyckades det, säger en glad tränare Niklas Blomqvist i Vaik.

Den andra halvleken blir avslagen som det lätt blir när man har en stor ledning. Oden försökte sig på att knapra in på försprånget. Deras taktik med att försöka lägga in bollar bakom Vaik:s backlinje misslyckades, en av seriens bästa backlinjer tog hand om allt.

Ett mål till blev det i matchen när det återstår fem minuter. Det är Alexander Söderström som för sjätte gången målade. Med största sannolikhet hittar vi Alex högst upp i skytteligan när alla matcher i omgången har rapporterats in.

– En fruktansvärt avslagen andra halvlek. Vi sköter allt perfekt defensivt. Målskillnad kan bli viktig i slutet så det här kändes bra med en storseger, avslutar en nöjd Blomqvist.

Niklas Blomqvist vill ge beröm till sexmålsskytten Alexander Söderström samt Rasmus Leijdström. Även Calle Hammarström som kom in i andra halvlek gjorde det riktigt bra.
Pernilla Andersson i Östervåla IF gjorde sju mål på 39 minuter i augusti fjol när ÖIF vann med 15-0 mot Danmarks IF. Troligt lokalt rekord. Alex fem mål på 30 minuter i första halvlek kan vara herrekord och vi får säkert återkomma till det.

Här är truppen Västerfärnebo AIK ställde upp med.
1. Samuel Ström
2. Rasmus Leijdström
3. Alex Kalungi
6. Ismail Mahad Omar
7. Carl Hammarström
8. Tobias Stenkvist
9. Emil Fahlin
10. Marcus Zilén
11. Adam Thalén
13. Fares Youcefi
16. Vilhelm Abrahamsson
17. Gustav Smeds
18. Alexander Söderström
19. Oscar Eriksson
20. Fredrik Ohlson
21. Sebastian Hassel

Omgång 9, idag söndag, 15:00.
Norbergs AIF-Kolsva IF. 2-2
IFK Ekberga-Hallstahammars SK. 1-3
Bosnisk SK-Surahammar FK. 4-2
Tillberga IK-Skultuna IS. 8-2
Västerfärnebo AIK-IK Oden. 8-1
Valskogs IK-Forsby FF. 4-0

Omgång 10, den 27 september 15:00.
Kolsva IF-IFK Ekberga.
Forsby FF-Norbergs AIF.
IK Oden-Valskogs IK.
Skultuna IS-Västerfärnebo AIK.
Surahammar FK-Tillberga IK.
Hallstahammars SK-Bosnisk SK.

Omgång 11, den 4 oktober 15:00.
Hallstahammars SK-Kolsva IF.
Bosnisk SK-Tillberga IK.
Västerfärnebo AIK-Surahammar FK.
Valskogs IK-Skultuna IS.
Norbergs AIF-IK Oden.
IFK Ekberga-Forsby FF.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning