Listettan! Foto: Niclas Bergvall


2 år sedan

Given etta på Heta Listan – och trea ligger en mållös trio

Det är måndag – då är Heta Listan tillbaka. Och den här veckan var det inget tvivel på vem som skulle inta förstaplatsen. Men seriesegraren intar även tredjeplatsen, där hamnar en trio som dock inte gjorde ett mål på hela säsongen.

 

Heta Listan har en given etta denna vecka. Efter seriesegern i Västmanlandsfemman ska Västerfärnebo AIK hyllas.
Men det är också Vaik på tredje plats, med all rätt.
Vad vore ”Vaiken” utan den trion.

Heta Listan hittar ni varje måndag under säsongen och den kan innehålla spelare, lag, tränare, arenor och lite till som har med lokal fotboll att göra.

1. (2) Västerfärnebo AIK.
Självklar listetta! Enda lokala laget som lyckades vinna sin serie säsongen 2020. Och för första gången på evigheter ska ”Vaiken” åter spela i division 4.

2. (ny) Norrby SK:s damer. 
Tillsammans med Västerfärnebo AIK är det bara Norrby SK av de lokala lagen som tar klivet upp en division i år. Nästa år blir det åter spel i division 2. Men avslutningen var trist, det blev walk over mot Örebro SK Söders andralag.

3. (nya) Nicklas, Tommy och Hasse.
Det är inte bara spelarna i Västerfärnebo AIK som ska hyllas, ledartrion med efternamnen Blomqvist, Falin och Andersson ska också ha en plats på listan. Det är tack vare dessa som spelarna har fått rätt förutsättningar för att vinna division 5 – även om de inte sparkade in några bollar i målet.

4. (ny) Heby AIF.
Att Haifen klarade kontraktet är för många en stor överraskning. Och dessutom på ett övertygande sätt. Dessutom var de tillsammans med Strömsbergs IF det enda lag som besegrade seriesegraren Sandvikens AIK. Och faktiskt det enda laget som höll nollan (1-0) mot dem.

5. (nya) Sala FF:s herrar och Ransta IK.
SFF var illa ute i division 3, men laget redde ut det hela. Efter den svaga inledningen avslutade SFF med fyra segrar, en oavgjord och en förlust (mot seriesegraren FC Järfälla).
Även Ransta IK är med på listan. RIK var nykomling i Västmanlandsfyran och till slut blev det en åttondeplats.

På väg in: FK Sala, Östervåla IF och skytteligavinnare.
Ut från Listan: Norrby SK:s damer, Ellen Karén, Järlåsa Vittinge FF och Omari Shiraga.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning