Norrby SK. Foto: Carl-Henrik Rapp.


2 år sedan

Fulltid: NSK:s damer – ”Det gick över förväntan”

Nu kör vi i gång Fulltid – serien där samtliga lokala seniorlag summerar säsongen 2020.
Först ut är Norrby SK:s damer som tog klivet upp i division 2.
– Att vi skulle hamna så pass högt upp i tabellen dtror jag inte att de var någon som trodde, säger tränare Emy Sillén.

 

Det blev bara ett år för Norrby SK i division 3. Efter en minst sagt lysande säsong placerade sig NSK på andra plats och det räcker för avancemang.
Och det är en nöjd Emy Sillén, tränare i NSK, som summerar säsongen.
Här har ni första delen i Sala-Heby Fotbolls serie Fulltid där vi låter samtliga seniorlag se tillbaka på säsongen 2020.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Säsongen gick över förväntan. Under försäsongen med hur mycket folk vi var på träningarna samt utvecklingen många av spelarna gjorde så kändes det som om det skulle kunna bli en bra säsong. Vi hade det tufft på träningsmatcherna men vi jobbade alltid i 90 minuter, vilket jag tycker visar styrkan som vi har som lag. Sen att vi varit i princip helt skonade från skador och sjukdomar har hjälpt till att vi kunnat spela ihop laget, säger Emy Sillén.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Ska var helt ärlig och säga att jag inte hade så mycket förväntningar varken bra eller dåliga på hur de skulle gå. Det är klart att man alltid vill vinna men ibland är det andra saker som kan vara större segrar och jag vet att jag har tjatat om det så många gånger under säsongen. Men känslan av att se att så många i truppen har tagit stora steg både i sig själva och som fotbollspelare så är det en stor vinst i sig, säger Emy och fortsätter:
– Men att vi skulle hamna så pass högt upp i tabellen det tror jag inte att de var någon som trodde. Det är svårt att hålla en jämn nivå alla matcher, men det gjorde vi förutom i andra halvlek mot Gideonsberg. Känns riktigt tråkig att det var det vi fick avsluta med i stället för att få ta en revansch i sista matchen som vi hade som plan.

Vad har fungerat bäst?
– Vi har varit många på nästan alla träningar under hela säsongen. Även när corona kom och strula till det med vårsäsongen så jobbade vi på med både fotboll och fyspass och det var alltid hög närvaro. Därför har alla hållit en hög nivå just fysmässigt och det tror jag vi vunnit mycket på. Upplever att vi orkat mycket mer än många av de andra lagen. Sen vill jag säga också att de har varit en del spelare som inte fått så mycket speltid i division 3 men att de ändå hållit i och kommit och tränat. Skulle säga att en stor del av att det gått så bra är till stor del deras förtjänst, att vi kunnat ha högt tempo på träningarna med mycket folk och matchspel.

Vad har fungerat mindre bra?
– Man skulle ju helst ha spelat en hel säsong. Sen är det jobbigt att ha långa bortamatcher varenda gång. Vi sa det efter sista bortamatchen att nu vill men inte se Örebro på ett tag (ha ha).

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Det är många som haft en hög nivå, vi vinner skytteligan för serien med Ebba Falk och Ida Svahn ligger också med i toppen. Att de gjort så pass många mål har varit viktigt. Elin Johansson gör sällan en dålig match och jag tror att alla känner en trygghet i att ha henne på planen. Sen har Linn Merelius visat en otrolig mognad och lugn i sitt spel. Blir intressant i framtiden att se vilken position hon gör sig som bäst. Att vi fick in Amanda Johansson efter några matcher gjorde också att vi fick en ny dimension i spelet med hennes enorma löpkapacitet.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Måste säga matchen mot FC Scandinavia. Det var så nära att jag innan paus tog med mig tjejerna därifrån för jag var helt övertygad om att någon skulle göra riktigt illa sig på grund av deras spel. I pausvilan påtalar jag detta för domaren som inte alls förstår mitt bekymmer. Sen går de inte mer än sju minuter in i andra halvlek innan Ida Svahn åker på en sån ful tackling att de blir ambulansfärd från platsen. Men den uppslutning som laget gjorde tillsammans och att alla vad överens att vi skulle vinna för Idas skull gick inte att ta fel på. När vi sen helt plockar bort deras spelare en efter en så att de skrek på byte, då kan man inte annat än att njuta av att så på sidan av att se den kämpainsatsen de gör för varandra.

Blir du kvar som tränare?
– Inget är ännu bestämt. Jag måste smälta det som varit så får man blicka framåt om ett tag. Kommer absolut att finnas med när vi drar igång inomhus. Vi får se om det bli på eller bredvid planen, säger Emy Sillén.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning