Västerfärnebo AIK. Foto: privat


2 år sedan

Fulltid: Västerfärnebo AIK – ”En riktigt rolig säsong”

Det blev en bra säsong för Västerfärnebo AIK: Damlaget var åter tillbaka i seriespel och klubbens herrar vann Västmanlandsfemman.
– Säsongens höjdpunkt var nog när vi deltog i cupen som Norrby SK anordnade och vi kom på en andra plats, säger Emelie Törnros.

 

Västerfärnebo AIK var äntligen tillbaka med ett damlag i seriespel och ingick i år i den nystartade sjumannaserien.
Resultatmässigt gick det bra för laget där Emelie Törnros var drivande att klubben åter skulle ha ett damlag.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Vi har haft en riktigt rolig säsong med många träningar, små framsteg för varje match och ett stort steg sedan Julcupen. Så jag skulle ge oss en fyra i betyg, säger Emelie Törnros.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Vi hade inte så stora förväntningar på just laget inför serien men jag tycker att vi presterade bra tillsammans vilket också märktes på resultatet.

Vad har fungerat bäst?
– Det vi lyckats bra med är att vi har kämpat på trots att vi varit få vid match och att de ändå gått så pass bra. Vi har hållit igång med träningarna med endast två veckors uppehåll sedan Julcupen vilket resulterar i att vi verkligen tycker att de är kul att spela fotboll.

Vad har fungerat mindre bra?
– Det är att vi haft dålig uppslutning på träningarna vilket har gjort att de är svårt att hålla i övningar där fler spelare är inkluderade. Samt att vi varit få på matcherna vilket har gjort att vi inte har kunnat prestera lika bra.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Vi har Salma Fjärrstrand i mål som har skött sig helt fantastiskt, hon har aldrig tidigare stått i mål. Redan efter första träningen såg jag att hon hade koll på hur man ska agera som målvakt. Sedan har vi vår målskytt, Matilda Hammarqvist, som är en duktig nyckelspelare på mittfältet. På backen har vi vår säkraste spelare Line Törnros, hon är riktigt bra på att läsa av spelet.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Säsongens höjdpunkt var nog när vi deltog i cupen som Norrby SK anordnade och vi kom på en andra plats! Men en match att minnas är nog när vi mötte Götlunda på Lärkan. Vi hade ett riktigt bra spel inom laget och snacket var på topp, vilket också gjorde att vi hade fina framspel och en säker backlinje.

Blir du kvar som tränare?
– Rollen som tränare ligger just nu i händerna på Jonathan Eriksson och Gustav Smeds, men jag är med och hoppar in om det skulle behövas.

Kör ni sjumanna även nästa år?
– Vi siktar in oss på att köra sjumanna nästa år igen och hoppas även på att få med oss några fler damer till laget, säger Emelie Törnros.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning