Norrby SK:s sjumannalag. Foto: privat


2 år sedan

Full tid: Norrby SK:s Ö-lag summerar – “Högsta betyg!”

Vi har Norrby SK, som i år spelade i division 3, och givetvis klubbens U-lag som i år ingick i den nystartade sjumannaserien. Där höll även Norrby SK:s Ö-lag till – ett gäng som spelar för att det är kul.
– Säsongen får högsta betyg trots att den började väldigt märkligt, säger Evelina Back, sammankallande för laget.

 

Det finns ett lag som heter Norrby SK Ö.
Om det betyder överåriga eller överskottet står inte klart, men de spelade i år i den nystartade sjumannaserien.
Det var för några år sedan som ett gäng lite äldre “damer” träffades en gång i veckan för träning på Norrbyliden. Och vi kan konstatatera att det blev lite av en succé.
– Vi har försökt räkna hur många tjejer som tränat med oss under de här tre säsongerna vi kört och vi har kommit upp i närmare 70 tjejer. Helt otroligt! Och det ryktas om att det är flera som är sugna på att snöra på sig dojorna igen nästa säsong, berättar Evelina Back.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Säsongen får högsta betyg trots att den började väldigt märkligt. Vi tränade dock på som vanligt men utan spel och närkamper. Under våren körde vi främst fotbollsfys, teknik och skott. När vi väl kom igång ”på riktigt” så var det vår matchrikaste säsong hittills. Vi har varit många på träningarna och det har aldrig varit problem att få ihop folk till match. Vi har haft lika kul som tidigare därav toppbetyg, säger Evelina Back.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Några resultatförväntningar har vi aldrig i det här gänget. Jag är glad att vi varit så många trots att både Grällsta IF och Västerfärnebo AIK dragit igång liknande verksamhet.

Vad har fungerat bäst?
– Det är att alla bidragit till att få det här att funka. Dels genom att ställa upp att fixa och dona, men framförallt genom att ha helt rätt inställning på varje träning och match. Det märks verkligen att detta gäng spelar för att det är roligt.

Vad har fungerat mindre bra?
– Eftersom vi inte mäter vår prestation i resultat så är det svårt att peka på något som varit mindre bra, men tråkigast under säsongen är helt klart Emily Lindbloms knäskada. Vi hoppas hon kryar på sig och kan lira med oss nästa år igen.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Lisen Andersson är liksom tidigare säsongen tongivande och en given lagkapten som personifierar det vi sysslar med. Roligt i år också att vi haft några tjejer från flicklaget med oss, de kompletterar oss äldre bra med sin löpvilja och sjumannarutin.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Oj, svårt att säga någon höjdpunkt… Allra roligast tror jag vi hade på avslutningscupen hemma på Norrbyliden, men spelmässigt gjorde vi det som bäst på Lindvallen mot Grällsta IF och Västerfärnebo AIK.

Kommer ni vara med i sjumannaserien nästa år?
– Vi har inte tagit något beslut, det beror på vad som erbjuds från förbundet. Vi tar ställning när vi fått längta lite efter fotbollen.

Blir du kvar som tränare?
– Jag har aldrig sett mig som en ledare i det här gänget. Det är ett självspelande piano och jag kan väl kanske kallas för sammankallande och det har jag inga planer på att sluta vara, säger Evelina Back.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning