Anders Mattsson Foto: Minna Timonen


3 år sedan

Anders Mattsson klar som ny tränare och målvaktstränare i Heby AIF

Heby AIF har gjort klart med en ny tränare till nästa säsong. Det är Anders Mattsson från Östervåla som tillsammans med Jonas Ahlin ska leda laget. Anders har tidigare varit i Haif som målvaktstränare och den sysslan ska han ta hand om också den här gången.
– Vi har haft en diskussion under en lång period och det här beslutet kändes rätt, säger Anders Mattsson.

 

Robert Bosell, som den gångna säsongen har tränat Heby AIF tillsammans med Jonas Ahlin, hoppade av tränarjobbet efter en säsong.
Nu ingår han i stället i klubbens herrkommité och är en av de ansvariga att få ihop en ny stark trupp.

En efterträdare är nu rekryterad. Det är Anders Mattsson som tar hand om tränarsysslan tillsammans med spelande tränare Jonas Ahlin. Mattssons senaste tränarjobb var i Tärnsjö IF.

Du är ny i ledargruppen i Heby AIF. Vad blir din uppgift?
– Jag ska vara huvudtränare tillsammans med Jonas Ahlin. Vi kommer att ha lika mycket att säga till om. En annan stor del är att jag också ska vara målvaktstränare. Vi har haft en diskussion under en lång period och det här beslutet kändes rätt, berättar Mattsson.

Du lämnade Tärnsjö IF mitt under säsongen förra året, var du trött på fotboll?
– Nej, vi hade vunnit mycket och då kan ingen gnälla om man slutar på topp. Visst det var känslosamt att lämna men det var något som hade växt fram under en tid.

Vad har du gjort under den här tiden sedan du lämnade Tärnsjö IF?
– Jag har varit runt lite och besökt ett antal föreningar som har varit intresserad av mig. Det är klubbar ända uppe i Norrland. Men även lag i Stockholm och Uppsala. Allt ifrån division 2 till division 5.

Du valde bort alla dem och varför blev det Haif?
– Jag har ju varit i Heby AIF tidigare så det är inget nytt för mig. Det är en intressant trupp med många unga bra spelare och jag kommer att ta mig an uppgiften till 100 procent.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning