TIF-tränaren Peter Sporrong. Foto: Minna Timonen


4 månader sedan

Fulltid: Tärnsjö IF:s damer – ”Spelet har utvecklats mycket”

Tränare Peter Sporrong insjuknade i covid-19 under säsongen 2020 och det påverkade givetvis Tärnsjö IF. Han missade många träningar, men berömmer laget för den tiden.
– Tjejerna tränade mycket själva under den perioden, säger Peter och sätter högsta betyget på säsongen.

 

Tärnsjö IF undvek jumboplatsen i division 5 västra Uppland och nye tränaren Peter Sporrong var nöjd med mycket under den annorlunda säsongen 2020.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Svårt att sätta betyg på en säsong som kantats av coronaepidemin. Det går tyvärr inte att bara glömma den epidemi vi är i. Men med rådande omständigheter vill jag ändå ge säsongen betyget fem av fem möjliga. En jättebra utveckling spelmässigt på väldigt kort tid, säger Peter Sporrong.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Jag har inte direkt haft några förväntningar på tjejerna eftersom jag kom in ny i ett relativt nystartat lag. Flera av tjejerna har inte så mycket fotbollsgrund sedan ungdomsfotbollen. Därför har målet varit att utveckla alla spelare och få ihop ett bra spel med totalfotboll för laget. Eftersom målet inte varit resultatet i år kan vi inte heller jämföra med några förväntningar. Resultaten har inte varit det bästa under säsongen. Däremot har spelet utvecklats enormt på kort tid och kan resultera i väldigt bra resultat framöver.

Vad har fungerat bäst?
– Utvecklingskurvan gick över förväntan med tanke på att säsongen inte blev som någon kunde ana i december när vi drog igång.

Vad har fungerat mindre bra?
– I tio veckor var jag riktigt dålig i corona så då gick det inte så bra för mig att leda laget. Däremot låg tjejerna i och tränade mycket själva under den perioden.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Vi har ju verkligen behövt hela laget under säsongen på grund av skador på flera spelare. Utan dessa skador hade troligen säsongen sett bättre ut resultatmässigt. Jag vill ändå säga att två av de äldsta i laget, lagkapten Emma Hellström och Jeanette Råsbo har båda legat i och tränat hårt hela säsongen och gjort en strålande insats. Det gäller både på planen och utanför där de varit bra förebilder för de yngre och tagit ett stort ansvar för laget.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– För mig tror jag att det är matchen mot Ullfors borta. Vi förlorade matchen med 2-5 men vi hade ett spel som var fantastiskt bra. Vi fick ut allt vad vi tränat på. Däremot missade vi några bra lägen vi skapat av bra spel. Vi förlorade på grund av att vi missade någon enkel passning högt upp i banan och blev sedan överspelade i bak. Men spelet var glänsande och jag tror till och med tjejerna kände det efteråt även om det var surt för dem med förlust.

Blir du kvar som tränare?
– Jag har fått frågan om nytt kontrakt men jag har inte bestämt mig ännu, säger Peter Sporrong.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning