David Namerius. Foto: Carl-Henrik Rapp


5 månader sedan

Nu är ledarbänken klar i Heby AIF – sist in kommer Namerius

Heby AIF har en bänk klar inför säsongen 2021. Det är ledarbänken som nu är komplett. Anders Mattsson och Jonas Ahlin visste vi sedan tidigare och nu har Haif presenterat sitt tredje namn. Det är David Namerius som ska ingå i ledarstaben. Anders får själv sköta snacket från linjen för både Jonas och David ska spela nästa säsong.
– “Hemåt det bär” har jag kunnat utantill i 23 år så det är inget bekymmer, säger David Namerius.

 

För en tid sedan meddelade Jonas Ahlin att han fortsätter som spelande tränare.
Han hade tränarjobbet tillsammans med Robert Bosell men Robban hoppar av och fortsätter i stället i Heby AIF:s herrkommitté. Där han i stället får vara med och rekrytera ledare och spelare.

Nu har Heby AIF pusslat ihop ledarbänken. Förra veckan presenterade klubben en tränare, Anders Mattsson är tillbaka. Han har tidigare varit målvaktstränare i Haif och nu ska han förutom att vara målvaktstränare även träna hela laget.

Den sista pusselbiten har nu kommit på plats: David Namerius ska ingå i ledarstaben. David, som lade upp skorna på hyllan för ett år sedan, har gjort comeback på planen den här säsongen. Det blir även spel för honom nästa år.

Kan man kalla dig assisterande tränare?
– Det stämmer att jag kommer vara med på ett hörn men exakt hur det fördelas måste vi få prata ihop oss om, säger Namerius.

Är det någon speciell lagdel du ska koncentrera dig på?
– Vi har pratat lite internt om min roll men den är lite luddig än så länge men en slags hjälpare på träningar för att få bra flyt på övningar bland annat ingår. Vi vill utveckla de unga spelare vi har och bredda dem samt spetsa till vissa saker och det gäller alla lagdelar. Kan nog vara lite tydligare i vad rollen innebär längre fram

Din nya kollega Anders Mattsson har du väl haft som tränare tidigare?
– Anders känner jag bra och det är kul att han kommer ingå i staben. Bidrar med positivitet och är en bra pådrivare.

I Heby AIF sjunger man en kampsång efter segermatcher, Kan du hela “Hemåt det bär”?
– “Hemåt det bär” har jag kunnat utantill i 23 år så det är inget bekymmer.

Robert Bosell fick frågan om legendaren Anders “Lindan” Lind fortsätter som materialförvaltare med 30 års erfarenhet av att pumpa bollar och hålla reda på fotbollsspelare?
– “Lindan” kommer att tugga på nästa år också i den mån han kan.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning