"Rappens elva".


3 år sedan

Här är “Rappens elva” – “Personliga favoriter samt spelare som glänst lite extra”

Precis som Niclas Bergvall har Sala-Heby Fotbolls Carl-Henrik Rapp tagit ut sin egen “elva” bland de lokala spelarna i Sala och Heby kommuner. Håll i er – för här kommer “Rappens elva”.

 

Likt min kära kollega Niclas Bergvall antar jag mig utmaningen att ta ut en egen “elva” med spelare från de lokala lagen.
En uppgift som inte varit lätt då det finns spelare som stått för fantastiska prestationer och kunnat tagit plats.
Som utgångsläge har jag bestämt mig för att det ska vara ett mixat lag med ungefär lika många damer som herrar.
Dessutom måste det ingå minst en spelare från varje lokalt förstalag.

Det har blivit en stor blandning av både personliga favoriter samt spelare som glänst lite extra under den gångna säsongen och formationen för laget blev 3-4-3.
Håll i er – för här kommer “Rappens elva”.

Målvakt: Alexander Redén, Morgongåva SK.
Kommentar: En anledning till MSK:s framgångar i år är deras stabila defensiv och målvaktsspel. Alexander har inte släppt in många bollar i år och tar givet hand om platsen i målet.

Back 1: Elin Johansson, Norrby SK.
Kommentar: Finns knappt en mer självklar spelare i min elva. Elin styr och ställer, är ett föredömme på planen och ruskigt säker med bollen.

Back 2: Joakim Mattsson, Harbo IF.
Kommentar: Harbo IF har inte haft ett roligt år, men Jockes styrka och storlek gör honom fruktad även i motståndarnas straffområde. En råstark spelare som får vara ankaret i trebackslinjen.

Back 3: Ida Segelsbo, Östervåla IF.
Kommentar: Lika självklar som Elin Johansson i backlinjen. Står för kamratskap, pepp och en oerhört hög lägstanivå.

Vänstermittfältare: Ida Svahn, Norrby SK
Kommentar: Får en liten fri roll på vänsterkanten där Ida kan briljera med sin fina teknik och snabbhet.

Central mittfältare: Victor Torsteinrud, Ransta IK.
Kommentar:
Efter en riktigt stark säsong i Ransta IK får Victor platsen att vara den offensiva kreatören på mitt mittfält. Riktigt smart spelartyp både med och utan boll.

Central mittfältare 2: Tobias Wessman, Järlåsa Vittinge FF.
Kommentar: Tog över kaptensbindeln efter att Thomas Florin skadade sig tidigt in i säsongen – och gjorde det med bravur. “Tobbe” får agera defensiv mittfältare i min elva och kan vid eventuella skador eller byten även kliva ner till backplats utan problem.

Högermittfältare: Samuel Granlund, Heby AIF.
Kommentar: Vindsnabb, stark och målfarlig. Samuel Granlund är ofta ett hot på motståndarnas planhalva och tar givet en plats på högerkanten med sina fina löpningar.

Anfallare 1: Sandra Edman, Morgongåva SK.
Kommentar: Målfarlig och i sin livs form! Sandra Edman går inte att utesluta från start i mitt anfall som består av tre anfallare.

Anfallare 2: Alexander Söderström, Västerfärnebo AIK.
Kommentar: Karln har näsa för mål och sånt gillar jag. Vet precis var han ska placera sig och skapar mycket på egen hand. Given i anfallet.

Anfallare 3: Johanna Vikander, Tärnjö IF.
Kommentar: Gör ofta mål – och när hon gör det brukar det inte bara bli ett. Oerhört viktig för Tärnsjö IF:s anfall och given från start i min elva.

Bänken:
Niklas Stenberg, Runhällen BoIS.
Kommentar: Lovorden har haglat när BoIS lagledare match efter match öst beröm över Stenberg – som stått för den ena otroliga paraden efter den andra. Med sådana vitsord är det omöjligt att hålla Niklas från laget.

Martin Wik, Tärnsjö IF.
Kommentar: En personlig favorit efter Kommunmatchen 2019. Med sitt oerhörda lugn och sitt mogna spel får Wik en plats på bänken. Till att börja med.

James Papa Yaw Yeboah, Sala FF.
Kommentar: Säkrare försvarare i Sala och Heby kommun finns knappt att hitta. Kan även gå in som mittfältare om det behövs.

Britta Andersson, Sala FF.
Kommentar: Vrider och vänder och utmanar. Dessutom målfarlig. Britta är perfekt lämpad att komma in i andra halvlek för att gång på gång vända bort trötta motståndare.

Hampus Hammarbäck, Norrby SK.
Kommentar: En av lagets kortaste spelare – men mer energi går knappt att finna i en fotbollsspelare. Ännu en perfekt spelartyp för ett inhopp på mitten när det behövs outröttlig energi på planen.

Andreas Lindberg, FK Sala.
Kommentar: En av de viktigaste kuggarna i FK Sala med sin rutin och styrka på planen. Med Andreas på bänken vet man att det finns rutin i massor om det skulle behövas.

Pernilla Andersson, Östervåla IF.
Kommentar: Precis som Bergvall väljer jag att börja med “Pellan” på bänken. Ett oerhört starkt sparkapital för andra halvlek med andra ord.

Ebba Falk, Norrby SK.
Kommentar: Vad sägs om ännu en skyttedrottning på bänken redo för inhopp? Det känns tryggt att ha två skyttedrottningar redo för spel om anfallsspelet skulle strula.Taggat:   

Carl-Henrik Rapp Carl-Henrik Rapp
Redaktör, skribent och krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning