FC Arlanda 2017 Upplandsfyran. Foto: FC Arlanda


2 år sedan

Kvalspelet avbryts – FC Arlanda klart för tvåan

FC Arlanda, som i fjol spelade i Upplandsfyran, är klart för division 2. På torsdagen beslutade förbundsstyrelsen att avbryta det pågående kvalet på grund av coronapandemin.

 

Coronapandemin påverkar alla och fotbollen har ”drabbats” en hel del under säsongen 2020. Nu ställs den andra kvalmatchen i andra omgången av kvalet till division 2 in.
Det betyder att samtliga tolv lag som deltar i kvalet får en plats i division 2 nästa säsong.

Två av de sex kvalen kunde spelas klart och klara för division 2 var Sandviks IK och Rynninge IK. Förlorare i kvalet var Storfors AIK och Eskilstuna City.
Men nu får även Storfors och Eskilstuna en plats i division 2.

Det gäller även övriga lag som hade en match kvar i kvalet, bland andra FC Arlanda. En klubb som säsongen 2019 vann Upplandsfyran och som i år kom tvåa i den division 3-serie som Sala FF spelade i.

FC Arlanda bildades 2004 efter en sammanslagning av Märstaklubbarna Viña del Mar IF (bildat 1989) och Valsta FF (2003).
Klubben har bytt namn flera gånger och hette Viña/Valsta FF fram till 2007. Då bytte de till FC Arlanda fram till 2010. Därefter Viña del Mar IF innan de bytte tillbaka till FC Arlanda efter säsongen 2014.
Klubben spelade så sent som 2014 i division 6.
Redan 2017 vann de division 4, men då blev sejouren i division 3 ettårig.

Det var förbundsstyrelsen som vid ett möte den 12 november beslutade att kvalet till division 2 herrar inte slutförs och att samtliga deltagande lag i omgång två av detta kval flyttas upp till division 2. Man beslutade samtidigt att division 2 säsongen 2021 utökas med sex lag och att division 3 spelas med sex lag färre.

Det betyder att division 2 kommer bestå av sex seriegrupper med 15 lag och division 3 av sex seriegrupper med tolv lag och sex seriegrupper med elva lag.
Lagen som går upp eller stannar kvar är BK Astrio, Eskilstuna City FC, FC Arlanda, IFK Hässleholm, IFK Tidaholm, KSF Prespa Birlik, Kungsängens IF, Rynninge IK, Sandviks IK, Smedby AIS, Storfors AIK och Torslanda IK.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning