Tärnsjö IF. Foto: Niclas Berigvall


2 år sedan

Beslut på lördagen: Tärnsjö IF drar sig ur division 4

På lördagen tog Tärnsjö IF beslutet att dra sig ur division 4 och i stället ha sitt representationslag i division 7-serien.
”När verkligheten sedan kommer ikapp då spelare en efter en försvinner så finns det tyvärr inte några livlinor kvar”, skriver klubben på sin Facebooksida.

 

Tärnsjö IF drar sig ur Upplandsfyran. Det på grund av spelarbrist efter att flera spelare lämnat klubben.
”Det är med ett tungt hjärta som vi meddelar att herrarnas division 4-lag upphör att existera. Den enorma resan som laget har åstadkommit genom åren har involverat många duktiga fotbollsspelare och ledare. När verkligheten sedan kommer ikapp då spelare en efter en försvinner så finns det tyvärr inte några livlinor kvar.”
Skriver klubben på sin Facebooksida.

Den senaste tiden har flera spelare valt att lämna klubben och dessutom har bland andra Jimmy Persson tagit beslutet att lägga av. Kontentan av det blir att klubben inte har ett tillräckligt slagkraftigt lag för spel i högsta länsserien.
”Spelare som tyvärr valt att lämna klubben är många. En del bor långt bort, en del får inte tiden att räcka till och den sista delen vill prova sina vingar på andra håll. Tärnsjö IF önskar dessa spelare all lycka till framöver och ett stort tack för att ni skrivit lokal fotbollshistoria med oss.”
Skriver klubben.

På lördagen togs ett gemensamt beslut i spelartruppen att TIF, för Tifens fortsatta överlevnad, avstå spel i division 4 för att bygga någonting nytt i division 7.
”Detta skall ses som en nystart där vi har möjligheten att hitta tillbaka till det som fotboll i grunden handlar om, gemenskap och glädje! I dagsläget har vi en trupp på runt 20 man samt ett par spelare på väg in för att bygga något starkt inför framtiden.”

Tränarduon Miguel Lopez och Christian Lopez kommer dock att fortsätta att träna och leda Tärnsjö IF.

Nya spelare i dagsläget: Roger Östergren.
Spelarförluster: Jimmy Persson (slutar), Joakim Hellman (Heby AIF), Nathalie Rabsombat (Östervåla IF), Karl Karlsson (Sunnersta AIF), Arristide Ndikumana, Hawbash Kadyr, Peter Pettersson (Östervåla IF), Robert Yngvesson, Tobias Zackrisson och Victor Valdebenito.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning