Sala FF mot Kvarnsvedens IK 2018. Foto: Carl-Henrik Rapp


1 år sedan

Kvarnsvedens IK lämnar tvåan – börjar om i sjuan

Från tvåan till sjuan. Den vägen väljer Kvarnsvedens IK för sitt herrlag. Borlängeklubbens styrelse tog det beslutet på tisdagkvällen.

 

Klubben har haft ett herrlag i seriespel sedan 1963 och aldrig spelat lägre än division 5.
Nu drar sig Kvarnsvedens IK ur serien, ett lag som den gångna säsongen spelade i division 2.
”Vi i styrelsen har ett uppdrag som innebär att vi ska jobba för föreningens bästa. Tyvärr så har vi inte lyckats på det sätt som vi hade hoppats, så vi måste nu ta vårt ansvar och vidta åtgärder. Det är med sorg i hjärtat som vi har beslutat oss för att dra oss ur herrar division 2 och istället återstarta i division 7” skriver klubben på sin hemsida.

Anledningen till klubbens beslut är bland andra att minska sina kostnader samt att säkerställa föreningens framtid innan det har gått för långt.
”Våra ungdomar är det viktigaste vi har. Vi vill få en spelmiljö för våra ungdomar som så småningom blir seniorer. Vi förstår att sjuan kanske inte är den optimala spelmiljön, men vi räknar med att vi spelar upp oss till en nivå som blir bra för oss.”
KIK klarade sig den gångna säsongen kvar i division 2 norra Svealand med en poängs marginal.
Klubbens damer åkte för övrigt ur Elitettan, den näst högsta serien.

Kvarnsvedens IK hette BTK Verdandi IF fram till 1970, då det ändrades till Kvarnsvedens IK Verdandi. Fyra år senare fick de sitt nuvarande namn.
Ett lag som Heby AIF mötte 2012 och Sala FF stötte på dem 2018. Båda dessa åren vann Borlängeklubben division 3-serien.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning