6 månader sedan

Från A till Ö i den lokala fotbollen 2020

Häng med på en resa från A till Ö för den lokala fotbolls säsongen 2020.
Vi inleder med en trippelvinnare och avslutar med ett lag som gör comeback nästa år.

 

Fotboll är en sport för alla. En sport som väcker känslor och som kan locka till glädje – men också till sorg.
Fotboll är med andra ord alltid med oss som älskar sporten.
Här har ni Sala-Heby Fotbolls sammanfattning av den lokala säsongen med hjälp av alfabetets alla bokstäver.

A.
Efternamnet är Söderström – förnamnet Alexander. Till vardags forward i Västerfärnebo AIK. Där var han i år med om att vinna serien, skytteligan och dessutom listades han som etta på Sala-Heby Fotbolls lista.

B.
Bidrag. Det tackar vi på Sala-Heby Fotboll för. Alla ni som valt att bli stödmedlemmar gör att vi kan fortsätta även 2021.

C.
Det är ofrånkomligt att inte nämna ordet corona eller Covid-19. Pandemin och viruset har påverkat oss alla, men snart kan vi förhoppningsvis lämna det bakom oss. Men det lär dock dröja många månader in i 2021.

D.
Derby. Det gillar Sala-Heby Fotboll. Det spelades ett gäng under 2020 och det kommer att spelas ännu fler säsongen 2021. Det tack vare att Sala FF och Heby AIF har placerats i samma division 3-serie. Dessutom ska Ransta IK och Västerfärnebo AIK mötas i division 4 och Harbo IF, Morgongåva SK och Runhällens BoIS är placerat i samma division 6-serie.

E.
Minns ni Erik Edman? Moderklubb Habo IF och totalt gjorde han 57 landskamper och var proffs i Heerenven och Tottenham. Hans namne spelar i Morgongåva SK och heter Sandra i förnamn. Hon var lite av årets komet i den lokala fotbollen, det trots sina 39 år.

F.
Fantastiskt! Så kan vi sammanfatta Västerfärnebo AIK:s säsong i Västmanlandsfemman.

G.
Gräsligt tråkigt var säsongen 2020 på flera sätt. Ett var att det var en begränsning på antalet åskådare – ett annat var att det aldrig blev en riktig sportsligt rättvisa med enkelmöten.

H.
Hasse är ett gångbart namn i Sverige. Men det finns bara en Hasse Falk i Salaområdet. För första gången på många år får dock 77-åringen en lugn jul- och nyårshelg eftersom Sala FF:s Julcup sedan länge är inställd.

I.
Målvakten får som bekant ta med händerna, men ni vet väl att det är tillåtet för utespelare också. Men bara när de kastar inkast. Vi ser dock sällan att det leder till något mål när de långa inkasten används i den lokala fotbollen. Mer träning krävs…

J.
Det är över nu – Jimmy Persson har spelat sin sista fotbollsmatch. I alla fall har Tärnsjö IF:s mittfältsmotor meddelat det beslutet. En jobbig förlust för Tifen – och den lokala fotbollen.

K.
Han är keeper, det vill säga målvakt, och delade segern i Sala-Heby Fotbolls spelarbörs. Tärnsjö IF:s Simon Lundén hittar ni på bokstaven K.

L.
Hon heter Lindström i efternamn – Madelen i förnamn. Spelar division 2-fotboll med Östervåla IF och vann i år Sala-Heby Fotbolls spelarbörs.

M.
Materialförvaltare. Kanske den viktigaste personen i ett lag. De är många som jobbar hårt i de lokala klubbarna och utan dessa herrar och damer blir det inte så bra.

N.
Nittio år fyller Tärnsjö IF i år. Det var 1930 som Tifen bildades, men då för andra gången. Den första upplagan av klubben lades dock ned några år tidigare efter att ha bildats 1916.

O.
Det gäller att ligga på rätt sida när bollen slås, det vill säga onside. Gör du inte det hamnar du offside och domaren blåser av. Såvida han och den assisterande domaren missat det, det går som bekant fort i fotboll.

P.
P som i ”Pellan”! Har man som Pernilla Andersson vunnit skytteligan fyra år i rad får man en egen bokstav i vår sammanfattning.

Q.
18-åriga Qurban Hussaini var med i alla Järlåsa Vittinge FF:s matcher säsongen 2020. Han antecknades dessutom för ett mål.

R.
Rasmus Hedlund Aldén blev ingen vinnare med Sala FF i år, men han delade segern i Sala-Heby Fotbolls spelarbörs. Nästa år kan han vinna igen, men då spelar han som bekant i Västerfärnebo AIK.

S.
Självklart tar vi på Sala-Heby Fotboll platsen vid bokstaven S. Det är hos oss ni kan följa den lokala fotbollen i Sala och Heby kommuner sedan den 7 april 2017.

T.
Tippare. Och bäst av dem alla i Åkrahallens premiärtips, som arrangeras av Sala-Heby Fotboll, var Lars-Erik Wiklund från Sala.

U.
Det blev en hel del röda kort, det vill säga utvisningar, för de lokala spelarna under 2020 – totalt 35. Värst var för övrigt Järlåsa Vittinge FF med fyra utvisningar.

V.
Väntan var lång… Men till slut startade den lokala fotbollen. Men vi fick vänta en bit in i juni innan några av serierna startade och när vi väl nådde augusti var alla i gång.

W.
Walk over, eller wo, blev det en hel del av i år. Bland annat lämnade Norrby SK:s herrar det redan i första matchen i Västmanlandsfyran.

X.
Kryss – X. Så kan en fotbollsmatch sluta. Mest av de lokala lagen kryssade Östervåla IF:s båda damlag, Harbo IF, Morgongåva SK:s herrar, Heby AIF, Ransta IK och Sala FF:s herrar under den gångna säsongen – tre gånger vardera.

Y.
Han fick spela både på mittfältet och mittback i sin nya klubb. Inför årets säsong lämnade James Papa Yeboah Heby AIF för Sala FF. Nästa år kan han ställas mot sin gamla klubb – om han stannar i SFF vill säga.

Z.
Zlatan!? Japp. Han påverkar oss alla och en sökning på vad Sala-Heby Fotboll publicerat under året visar att vi nämnt honom i 21 artiklar under 2020. Nu blev det en gång till…

Å.
En sak vi fick vetskap om i år, och som vi redan visste, är att utan åskådare på fotbollsmatcher är det inte lika roligt.

Ä.
Ä som i ärva. I det här fallet pengar. Östervåla IF fick ärva en rejäl summa efter Nils Olsson. Något som vi kunde berätta i juni.

Ö.
Uppehåll i ett år fick räcka, säsongen 2021 har åter Östervåla IF ett herrlag i seriespel. De för börja i division 8 och troligen väntar derby mot Harbo IF:s B-lag.Taggat:   

Redaktionen Redaktionen
Artiklar från redaktionen

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning