Kabba Langley, Heby AIF. Foto: Carl-Henrik Rapp


2 månader sedan

Kabba Langley kommer tillbaka till Lärkan och Tegelvallen

Kabba Langley, som den senaste säsongen var med och tog Älvsjö AIK till trean, har signat med Newroz FC. Heby AIF och Sala FF har Kabba representerat och känner flera spelare väldigt väl. Nästa år är han tillbaka på Lärkan och Tegelvallen med sitt nya lag som har placerats i division 3 norra Svealand.

 

Newroz FC kom den senaste säsongen sist i division 2 södra Svealand. Nu ska klubben, som håller till i Stockholmsförorterna Bredäng och Skärholmen, spela division 3 och har placerats i samma serie som Sala FF och Heby AIF.

De har också en uppskjuten match i Svenska Cupen mot Umeå FC. Den matchen skulle ha spelats den 5 november men pandemin satte stopp för den. Segraren får spela gruppspel och det är tre mycket intressanta motståndare som Newroz i så fall får möta: Djurgårdens IF, IK Brage och Kalmar FF.

Det är en ung förening som bildades 2008 och namnet Newroz har sitt ursprung från den urgamla Mesopotamiska kulturen, där många olika folkgrupper firar Newroz, det nya året, och man välkomnar våren. Newroz förknippas också med glädje, festligheter, hopp, kärlek och nystart.

Flera nyförvärv har kommit till Newroz och förmodligen försvinner spelare efter degraderingen från tvåan. Ett nyförvärv som är klar är en bekant spelare som har spelat i både Sala FF och Heby AIF.

35-årige Kabba Langley, som är en stor och stark försvarsspelare, spelade 18 matcher i Sala FF säsongen 2017. Året efter gick han över till Heby AIF och spelade 21 matcher.
Förra säsongen tillhörde han Älvsjö AIK i division 4. Tidigare har han bland annat representerat Strömsbergs IF och Gamla Uppsala SK.

Vi fick tag på Kabba på en knastrig telefonlinje från Turkiet där han befinner sig just nu innan den riktiga försäsongen kör igång med hans nya lag.

Du var med och förde upp Älvsjö AIK till trean den här säsongen efter elva matcher utan förlust. Ändå lämnar du för Newroz FC?
– Ja, de var på mig redan för ett år sedan men nu var läget det bästa att gå över, berättar han.

Du har bott i Sala men är du stockholmare nu?
– Jag bor i Stockholm sedan tre år.

Nu får du komma tillbaka till arenorna Lärkan och Tegelvallen, hur känns det?
– Det ska bli kul och det känns bra. Jag känner ju flera av spelarna i Sala FF och de får säkert ihop ett bra lag. Heby AIF har jag inte så bra koll på.

Jakob Eklund i Sala FF har bestämt sig för ytterligare en säsong så där kan du få det tufft som mittback?
– Ja, det får jag.

Vad är målsättningen i Newroz, är det snabbt tillbaka till tvåan?
– Ja, de vill vinna men jag har sagt att den serien vi ska spela i inte är enkel.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning