Jimmy Persson i Tärnsjö IF. Foto: Leif Lundberg


5 månader sedan

Jimmy debuterade som 14-åring – nu ligger skorna på hyllan

Ännu en trotjänare har bestämt sig för att lägga upp fotbollsskorna på hyllan. Jimmy Persson i Tärnsjö IF som debuterade i A-laget redan som 14-åring kommer säkert att vara saknad på Furuvallens gröna matta. Jimmy har också spelat två säsonger i Heby AIF.

 

Han gjorde A-lagsdebut redan som 14-åring i Tärnsjö IF så det har blivit många säsonger i klubben. Två säsonger har han spelat i Heby AIF där Jimmy Persson fick vara med att vinna division 3 säsongen 2006 och det blev även en säsong i tvåan.

Det var en tidig debut, vilken division spelade ”Tifen” i då?
– Det var sexan tror jag. Vi hade samma tränare både i juniorlaget och A-laget så han släppte fram mig och det blev några matcher det året, berättar han.

Det blev fem säsonger i Tärnsjö IF innan han tog steget över till Heby AIF. Thomas “Knalin” Fange, som spelade tillsammans med Jimmy i Haif på den tiden, säger så här om honom.
– En komplett spelare som borde spela högt upp i seriesystemet. Tillförde mycket till oss när han spelade i Haif. Bra spelförståelse, teknisk, snabb och med ett riktigt bra tillslag. Och en bra och trevlig kille.

Det var fler än “Knalin” som tyckte att Jimmy skulle fortsätta på den högre nivån.
Men du bestämde dig för att gå tillbaka till Tärnsjö IF efter ett år i division 2.
– Ja, det fanns inte nog med motivation. Då jobbade jag i Stockholm och det var många resor till Heby för träning och match, säger Jimmy.

Har Heby AIF hört av sig under åren för en comeback?
– Ja, det har de gjort några gånger men det har blivit Tärnsjö IF.

Nu har det blivit många säsonger i Tärnsjö IF och de flesta som lagkapten för Jimmy.
Du fick vara med om en serieseger i Heby AIF. Är det något som sticker ut i Tärnsjö IF?
– Matchen uppe i Östhammar när vi vann femman och avancerade till fyran för några år sedan.

Du skadade dig halvvägs in i den senaste säsongen, är det anledningen till att du slutar att spela?
– Det är väl en kombination. För familjesituationen kräver att jag är mer hemma med en treåring och ett barn som är endast åtta månader. Jag har klarat mig bra från skador under många år och vill må bra i fortsättningen också. Sen ska det bli skönt att ha helgerna lediga och kunna hitta på saker med familjen.

Efter två decennier som spelare så har Jimmy haft många duktiga medspelare.
Nu får du uppgiften att ta ut en startelva där du själv ska ingå bland spelare från Haif och Tifen.
– Oj, det blir tufft men jag har tagit ut en elva med formation 3-5-2. Målvakt är Simon Lundén TIF. Backlinjen: Erik Johansson Haif, Jocke Hellman TIF och Thomas “Knalin” Fange.
– Högerytter blir Tobias Bosell Haif. Innermittfältare: Johan Johansson Haif, Dennis Hammarbäck TIF och Jimmy Persson. Vänsterytter Elon Folkesson Haif, släpande forward Robert Bosell Haif och forward Martin Lindbom Haif.

– Det blev många från Haif i mitt lag men vi hade ett kanonlag när jag var där. Det är svårt att komma ihåg alla jag spelat med och har säkert glömt någon.

Nu får Jimmy leva på sina minnen från sin långa karriär för nu är det över och det är säkert många fans uppe på Furuvallen som kommer att sakna Tifens lagkapten som sällan gjort en dålig match.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning