FK Sala. Foto: Carl-Henrik Rapp.


1 månad sedan

Läget i FK Sala – ”Vi hoppas snart få komma i gång”

FK Sala ska i år spela sin fjärde säsong i seriespel. Men ännu har inte division 7-laget inlett försäsongsträningen.
– När vi börjar beror så klart på de restriktioner som finns. Men det vore kul att kunna komma igång, säger spelande tränare Samuel Sillén.

 

Tre säsonger spelade och resultatet är fler segrar än förluster (19-15). Dessutom var FK Sala i fjol med och stred om seriesegern i division 7 ända in i kaklet.
Och faktum är att de hade fått en plats i division 6 i år om de hade velat, men Salaklubben valde att tacka nej.

När kör ni i gång med träningen?
– Inte helt klart. Allt beror så klart på de restriktioner som finns. Men det vore kul att kunna komma igång, säger spelande tränare Samuel Sillén.
Tanken är att kanske kör en extra träning i eftersom försäsongen blir kortare än vanligt.
Hur ser det ut i truppen i nuläget?
– Den blir nog ganska oförändrad. Inte varit på spelarna så mycket nu under uppehållet i och med läget och att det är svårt att ge klara besked vad som gäller.

Några förändringar i ledarstaben?
– Jag kommer köra på som spelande tränare. Har likt med spelarna inte varit på Anton Hagman och Emil Eriksson som var med förra året. De har varken sagt ja eller nej men förhoppningsvis vill de fortsätta vara med på resan på ett eller annat sätt, säger Sillén.

Vilka lag som FK Sala får möta är inte klart eftersom det går att anmäla till spel i division 7 och 8 ända fram till 15 februari.
– Vi har träningsmatcher spikade utifall vi får börja spela, just nu får vi ju inte. Men vi kommer möta i den här ordningen Norrby SK, Hökåsen BK, Runhällens BoIS, Harbo IF och Järlåsa Vittinge FF. Nu hoppas vi att vi snart får klartecken att köra igång och träna, säger Samuel Sillén.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning