Benny Törnqvist Foto: Niclas Bergvall


4 veckor sedan

Sala FF och Benny vill bygga relationer genom nätverk

Det sista målet som Sala FF gjorde på gamla anrika Silvervallen gjordes av Benny Törnqvist. Det var 2012 och Sala FF tog efter den matchen steget upp i division 3 som de har huserat i sedan dess. Benny lämnade den aktiva fotbollen efter sitt historiska mål och har efter det tränat Sala FF:s damlag några säsonger. Nu är han tillbaka men i en helt annan position, Benny vill starta upp ett nätverk mellan klubben och företagare.

 

Benny Törnqvist har IK Franke som moderklubb och spelade A-lagsfotboll i IFK Västerås innan han kom till Sala FF på 90-talet.
Det blev spel i division 3 med Tommy Carlsson som tränare.
Sedan varvade Benny ner med spel i Möklinta IF och Grällsta IF. Comeback i Sala FF gjorde han den lyckosamma säsongen 2012 och fick vara med att vinna division 4 Västmanland med klubben.

Han har också skrivit in sig i Sala FF:s historiebok för all framtid. Han gjorde nämligen sista målet för SFF på den nu nedlagda arenan Silvervallen. Efter den matchen var karriären som spelare över men han har också varit tränare några säsonger för Sala FF:s damlag.

Hur håller du igång Benny nu efter att fotbollskarriären är över? Är det padel som för de flesta andra?
– Jag har testat på det men det har inte blivit så mycket. Men jag gillar det. Det har blivit lite triathlon och Sverigeklassiker. Jag vill göra allt en gång, att köra på med samma sak år efter år är inte min grej. Det som sticker ut är att jag har åkt det kinesiska Vasaloppet. Det är det inte så många svenskar som gjort.

De som följer dig på sociala medier kan se att du är väldigt aktiv på annat sätt idag?
– Jag jobbar med att coacha företagare inom försäljning. Håller bland annat föreläsningar som ska inspirera till bättre affärer.

Det blir väldigt mycket resande då?
– Normalt är det så men i de tider som är nu så är det mycket som sker digitalt.

Du är nu aktuell i ett samarbete med Sala FF då ni vill starta upp ett nätverk mellan klubben och företagare. Kan du berätta lite kort vad det innebär?
– Syftet är att skapa möjligheter för ett bra föreningsliv och bygga relationer för näringslivet i Sala med omnejd. Företagsnätverket ska ha frukostmöten med så ofta som möjligt externa föreläsare inom intressanta ämnen som ledarskap, personlig utveckling eller vad som händer i Sala med omnejd. Mer än gärna från någon av medlemmarna själva som har något spännande att berätta.

När kör ni igång?
– Vi har precis kommit igång med rekrytering av företag och startar aktiviteterna när vi fått med 20 företag.

Vad är målsättningen?
– Skapa ett forum för företag att förädla sitt samarbete med Sala FF och övriga partners. Sala FF:s nätverk ska vara ett relationsbyggande nätverk på lång sikt och tillhandahålla givande, trevliga träffar för att lära känna varandra och bygga en lång och givande affärsrelation samt förkovrande i olika frågor.

Är det här något du kan tänka dig att köra igång med andra klubbar också?
– Jag är inte främmande för att flera föreningar ska ingå i nätverket. Man behöver inte vara SFF-are för att få utbyte av nätverket.

Tillbaka till fotbollen, är tränarsysslan något som har haft sin tid efter att du lämnade Sala FF:s damlag?
– Definitivt kan jag tänka mig att träna ett lag igen men i dagens läge räcker inte tiden till. För dagen hoppas jag på att få ihop 20 företag så vi kan komma igång med nätverket, säger Benny.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning