P09 i Julcupen i december 2019. Foto: Sala-Heby Fotboll


2 månader sedan

Sala FF:s ordförande : ”Coronan har påverkat på många sätt

Sala FF var en av tre lokala föreningar med fotboll på programmet som erhöll kompensationsstöd från Riksidrottsförbundet. Ett välkommet bidrag för klubben när Julcupen ställdes in.
– Vi är glada att vi fick pengar, men hade hoppats på mer, säger ordförande Peter Lund.

 

Sala Fotbollsförening sökte kompensationsstöd från Riksidrottsförbundet och fick gehör.
Anledningen till att SFF sökte bidrag var de uteblivna intäkterna från Julcupen, som ställdes in.

är ni nöjda med summan, det täcker väl långt i från cupen ger i inkomst?
– Vi hade sökt drygt det dubbla. Vi är glada att vi fick pengar, men hade hoppats på mer. Samtidigt har vi inte fått någon motivering till beslutet. Det kan vara så att vi bara blivit kompenserade för halva Julcupen eftersom delar ligger på 2020 och delar på 2021. I sådant fall får vi möjlighet att söka för den andra halvan i nästa ansökningsperiod, säger Peter Lund, Sala FF:s ordförande, och fortsätter:
– Om så inte blir fallet tror vi att kommunen kommer att ge det lokala föreningslivet nya möjligheter att söka stöd. Kommunen svarade upp positivt på föreningslivets rop på hjälp i inledningen av pandemin, så det skulle vara konstigt om man ändrar inställning nu. Vi känner oss trygga i att så inte kommer att ske.

Hur mår föreningen just nu, har coronan påverkat mycket?
– Coronan har förstås påverkat på många sätt. Men jag upplever att vi ändå klarat att bibehålla det mesta av verksamheten, men självklart i anpassade former. Vi har många ungdomsledare och andra som engagerar sig ideellt och alla är värda all beundran för sin insats.

Startar ni några nya ungdomslag i vår?
– Vi pratade om det i styrelsen så sent som häromdagen. Vi vill hitta en ”Sala FF-modell” för hur vi startar nya verksamheten. Fredrik Månsson är den från styrelsen som har fått uppdrag att jobba vidare med frågan. Det är sannolikt att vi kommer att starta ett nytt lag varje år med början i maj i år.

Tror du Julcupen kommer att kunna genomföras i december-januari?
– Ingen kan svara med säkerhet på den frågan. Men det hoppas jag verkligen. Av vaccineringen får önskad effekt så hoppas jag att världen och därmed också verksamheten på lokal nivå successivt kan återgå till det normala under hösten, säger Peter Lund.

Julcupen skulle i år (december-januari) ha spelats för 40:e gången.
Nu blir det i stället dubbelt firande om cupen kan spelas 2021/22 – då firar cupen dessutom 40 år. Det var nämligen i december 1981 som den första upplagan spelades i då nybyggda Lärkhallen.
Sala FF firar även 2022 – då fyller klubben 50 år.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning