Madelene Andersson är tillbaka efter skada.


3 år sedan

Madelene är tillbaka efter knäskadan – “Frustrerande att vara på sidan av planen”

Under Kommunmatchen i juli 2019 var olyckan framme för Madelene Andersson som i slutskedet av matchen vred till knät.
Efter ett och ett halvt år av rehab är nu “Madde” äntligen redo för träning igen.
– Jag är 100 procent redo fysiskt att komma tillbaka och börja träna, berättar hon.

 

Äntligen är Norrby SK:s Madelene Andersson tillbaka efter en lång och efterhängsen knäskada.
Vi måste faktiskt backa bandet ända till den 7 juli 2019 – närmare bestämt till Kommunmatchen för att komma till skadetillfället.

Vad var det som hände egentligen på Tegelvallen och vad råkade du ut för typ av skada?
– Det var ju i slutskedet av matchen som jag vred till knät. Det är samma knä som jag har haft problem med de senaste fem åren, men ingen läkare har tagit mig på allvar. Men nu så fick jag äntligen veta att menisken var delad på hälften, berättar Madelene.

Hur länge mensiken varit skadad vet varken Madelene eller sjukvården.
Men till sist fick hon tid för operation – en operation som blev lyckad.
– Jag opererades i augusti i år men det skulle ju hänt tidigare om det inte varit för Corona.

I och med den långa konvalescensen missade 25-åringen hela fjolårsäsongen och det har så klart varit jobbigt att stå på sidan.
– För min egen del var det bra att förra säsongen blev som den blev, det kändes inte lika svårt som det skulle kännas om jag missade en hel säsong och det positiva är att jag har haft lång tid på mig och rehaba ordentligt. Att inte känna den här stressen över att komma tillbaka på planen så snabbt som möjligt.
Hur har det varit att inte kunna delta?
– Det har varit otroligt frustrerande att vara på sidan av planen och inte kunna vara med och spela på grund av skadan.

Madelene är en spelare som brinner väldigt mycket för fotbollen och det har så klart varit tråkigt utan gemenskapen.
– Ja, det har varit väldigt tomt utan laget, utan tjejerna man träffar flera gånger i veckan. Det är ju en del av livet som rycks bort och att man inte kan göra någonting för att påverka det själv, vilket har varit det svåraste med att vara skadad.

Nu när du inte spelat på länge, hur tror du att det är att spela under en pandemi och tror du att det blir spel i vår?
– Det ser mörkt ut rent fotbollsmässigt. Jag vågar inte hoppas på en hel säsong. Vi har tur om vi ens får spela en enkelserie som förra året, men man hoppas på det bästa såklart.

Känner du att du är redo för träning med boll igen efter din rehabilitering?
– För egen del så är jag 100 procent redo fysiskt att komma tillbaka och börja träna. Det är väl så när jag har varit skadad så pass länge så sitter det mycket psykiskt i huvudet att jag inte kan ge allt ute på planen. Men efter några träningar så kommer det släppa och jag kan bygga upp självförtroendet igen.

Vad har du och laget för mål med säsongen?
– Vi hade ett årsmöte i oktober men jag kommer inte ihåg om vi pratade om vad vi hade för mål det här året. Mitt personliga mål är att komma upp på den nivå jag var på tidigare, bygga upp en stabil backlinje och hjälpa laget på det sättet, säger Madelene Andersson.Taggat:   

Carl-Henrik Rapp Carl-Henrik Rapp
Redaktör, skribent och krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning