Dennis Johansson håller i Vaikens fysträningar. Foto: Carl-Henrik Rapp.
Västerfärnebo AIK fystränar under försäsongen: Foto: Carl-Henrik Rapp
Västerfärnebo AIK fystränar under försäsongen: Foto: Carl-Henrik Rapp
Västerfärnebo AIK fystränar under försäsongen: Foto: Carl-Henrik Rapp
Västerfärnebo AIK fystränar under försäsongen: Foto: Carl-Henrik Rapp


1 månad sedan

Dennis vill förbättra Vaikens fysik – “Tränar explosivitet och uthållighet”

Västerfärnebo AIK förbereder sin återkomst till division 4 för fullt. En av pusselbitarna är fystränaren Dennis Johanssons upplägg – som verkar ha gett bra resultat.
– Det känns som att vi ligger fysiskt mycket längre fram i år jämfört med samma period förra året, säger tränare Niklas Blomqvist.

 

Västerfärnebo AIK förbereder sig för fullt för spel i divsion 4.
En av nycklarna till att laget ska ha en så bra fysik som möjligt är den personliga tränaren Dennis Johansson, som under vintern håller i lagets fysträningar.
– Jag kom egentligen till klubben förra året och har hållit fysträningar sedan dess, berättar Dennis.

Dennis har själv bakgrund som fotbollspelare i både Ransta IK och Västerfärnebo AIK, och det var just därför han tog kontakt med Vaiken när han pluggade till PT.
– Jag hörde av mig till Niklas (Blomqvist, lagets tränare) om de var intresserade, vilket de var. Jag spelade i klubben för kanske fem år sedan när Tommy Fahlin var ledare, men sen kom livet emellan och jag slutade med fotbollen.

Men nu är alltså Dennis tillbaka, men i en annan form och skepnad.
Och det hårda träningsupplägget verkar ha gett resultat.
– Det känns som att vi ligger fysiskt mycket längre fram i år jämfört med samma period förra året, berömmer lagets tränare Niklas Blomqvist.

Hur lägger du upp träningen? Det ser lite udda ut för mig som är van att se traditionella fotbollsträningar.
– Fotboll är en ganska komplex sport där det krävs både explosivitet och uthållighet, så jag försöker dela upp träningen. Forwards får träna mer explosivitet medan mittfältarna kanske får göra lite mer intervallträning för att få mer uthållighet, säger Dennis Johansson.

Både tränare och spelare verkar ha köpt Dennis koncept, men han vill inte att det ska bli för mycket fysträning så att spelarna tröttnar.
– Jag kan se en klar bild av förbättring, men läget nu med coronaviruset gör att det kanske inte är jättekul att bara springa så jag försöker blanda in även styrka. Grabbarna kör på bra och det känns okej för dem.

Västerfärnebo AIK:s premiärspelar i division 4 är den 17 april borta mot Irsta IF, men med stor sannorlikhet kommer den att bli flyttad på grund av coronavirusets framfart.Taggat:   

Carl-Henrik Rapp Carl-Henrik Rapp
Redaktör, skribent och krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning