Tärnsjö IF får vänta på premiären. Foto: Minna Timonen


1 månad sedan

Ingen start i april för fotbollen i Uppland

Det blir som väntat ingen seriestart för seniorserierna i Uppland i april.
På torsdagen tog tävlingskommittén beslut om att skjuta upp den till 1-2 maj.

 

Nu skjuts även starten för seniorserierna i Uppland upp.
Förbundet hoppas kunna komma i gång den 1-2 maj, precis som bland andra herrarnas division 2.

Beslutet tog av UFF:s tävlingskommitté på torsdagen och i meddelandet står bland annat följande.
”Den rådande pandemin och dess efterföljande restriktioner har åter resulterat i en osäkerhet när vi kan starta fotbollssäsongen 2021. Med den största respekt följer vi därför de riktlinjer och rekommendationer som utfärdas av Folkhälsomyndigheten, RF och SvFF.”

”Under förra veckan utsändes en enkät till samtliga föreningar som deltar i Upplands distriktsfotboll på seniornivå där vi önskade ta del av era funderingar och önskemål i det fall den beräknade seriestarten skulle omöjliggöras.”
”Svaren var många, liksom synpunkterna och motiveringarna. Något som förstås uppskattas från Tävlingskommitténs sida. Majoriteten av föreningarna hade som prioritet att, så långt det är möjligt, avgöra årets seriespel med dubbelmöten och att det skulle ske på bekostnad av en förlängd säsong samt ett förkortat sommaruppehåll.”

”Med anledning av det besked som SvFF offentliggjorde den 9 mars, avseende framflyttad seriestart för de lägre förbundsserierna har Uppland FF:s Tävlingskommitté fattat följande beslut om tävlingssäsongen 2021.”

Seniorserierna, herrar division 4-8 och damer division 3-5.
Starten för dessa serier skjuts upp till helgen 1–2 maj. I det fall restriktionerna inte tillåter seriestart helgen 1–2 maj lämnas besked om ytterligare alternativ i mitten av april. Det förändrade spelschemat återfinns sist i denna skrivelse.
Det finns således fortfarande en förhoppning om att kunna genomföra årets seriespel med dubbelmöten. Dock så måste vi starta serierna senast i mitten av maj för att detta skall kunna vara realistiskt. Vi har full förståelse för att det råder en frustration hos många föreningar eftersom scenariot som utspelades sig förra året just nu ser ut att upprepa sig. Tävlingskommitténs uppfattning är dock att de flesta föreningar, om möjligt, önskar genomföra säsongen med dubbelmöten.

Upplandscupen.
Upplandscupen ställs in i sin nuvarande form med gruppspel och efterföljande slutspel. Huruvida cupen överhuvudtaget skall kunna genomföras eller inte beror på hur seriespelet, som har högst prioritet, kommer att utformas.

Ungdomsserierna.
Avseende dessa serier fattas ett beslut senast den 8 april. Anledningen till detta är att om restriktionerna lättas upp är det sannolikt att dessa i första hand omfattar främst barn- och ungdomar. Förhoppning finns därför att kunna starta enligt liggande schema.

Distriktsmästerskapen.
DM pausas tills vidare. Ett nytt beslut fattas senast den 8 april.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning