Niklas Svärd, Morgongåva SK. Foto: Niclas Bergvall


3 år sedan

Flickvännens brorsa fick Niklas att göra comeback i MSK

Han har gjort trippelhattrick i Sala FF. Han har mött storspelare under sin tid i Heby AIF. Moderklubben är Grällsta IF och nu ska han göra sin andra sejour i Morgongåva SK. Niklas Svärd är en hängiven AIK-are som vill ha in offensiv kraft så kan det bli toppkänning i årets allsvenska.
– De som är inne och läser på er sajt borde bli stödmedlemmar, säger Niklas till Sala-Heby Fotboll.

 

Niklas Svärd är tillbaka i den lokala fotbollen. Han har tidigare spelat i Morgongåva SK och nu är han tillbaka i Gåvan. Niklas har spelat i båda de lokala division 3-klubbarna Sala FF och Heby AIF med stor framgång och skulle förmodligen platsa i de lagen idag också.

Kunde du inte motstå suget att spela igen eller har MSK övertalat dig?
– Min flickvän är från Morgongåva och hennes bror “Zacke” spelar i MSK så han tyckte jag ska vara med och lira. Sen var det ett tag sedan jag spelade så visst finns det en saknad, säger han.

Grällsta IF är väl moderklubb men hur många klubbar har det blivit för dig?
– Ja, så är det, Grällsta IF är moderklubb. Sedan har jag spelat i Sala FF, Heby AIF och Morgongåva SK.

Vilken är den bästa spelaren du spelat tillsammans med?
– Jonas “Dala” Dahlqvist.

Vem är den spelare du har haft mest besvär med i motståndarlag?
– När vi spelade i division 3 i Stockholm med Heby AIF stötte vi på ett gäng exallsvenska spelare, bland andra Patrik Gerrbrand som även varit utlandsproffs. Där fanns det en annan tyngd och smarthet. Ser vi lokalt så tycker jag att Gabriel Andersson alltid är duktig och tuff att spela emot.

Morgongåva SK i division 6 blir det nu, fanns inga tankar på högre divisioner?
– Nej, inte just nu.

Du är AIK-fantast och ditt lag kom nia förra säsongen. Finns det några tecken på att det kan gå bättre i år?
– Ja, det får vi verkligen hoppas men då måste det in lite offensiv kraft. Förra säsongen blev ett rejält snedsteg. I år tycker jag att vi ska vara med och slåss med övriga storklubbar som Malmö FF, IFK Göteborg och Djurgårdens IF om guldet. Sen finns det så klart lite mindre klubbar som Elfsborgs IF, IK Sirius, Hammarby IF, IFK Norrköping och så vidare. Men jag tror att det handlar om de stora i år.

För snart tio år sedan gjorde du tre hattrick i samma match i Sala FF. Finns det målsinnet kvar så att du kan bli publikfavorit på Ramsjövallen också?
– (Ha ha) Det var en minnesvärd match. Martin Lindbom och jag sprang där uppe och gjorde mål precis när vi ville. Målsinnet? Nja, kanske inte som förr men förhoppningsvis finns det där inne någonstans och får väl plocka fram det och leverera på Ramsjövallen, berättar han.
Matchen? Sala FF:s 26-0-seger i division 4 mot Bäckby FC. För övrigt klubbens genom tiderna största seger och Niklas stod för nio av målen.

Något annat som har hänt som du vill förmedla till våra läsare?
– Inget speciellt mer än att de som är inne och läser på er sajt borde bli stödmedlemmar så ni kan fortsätta ert arbete. Utan er hade det inte gått att följa den lokala fotbollen.

Det här vill nog fansen på Ramsjövallen se många gånger kommande säsong, kolla in hur Niklas gjorde senast han var i MSK.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning