Ransta IK. Foto: Niclas Bergvall


2 år sedan

Inga matcher tillåts i Västmanland – kan ändras på måndag

Inget spel för ungdomslagen i Västmanland kommande helg. Men redan nästa vecka kan det bli aktuellt med seriestart. På måndag kan förbundet ta ett sådant beslut på ett möte.

 

Upplands Fotbollförbund meddelade på fredagen att ungdomsfotbollen inte tillåts spela några matcher trots att Folkhälsomyndigheten tillåter det.
Detsamma gäller i Västmanland, men redan på måndag kan det komma ett nytt besked.
Så här skriver Västmanlands FF på sin hemsida på fredagen.

”Folkhälsomyndigheten har, från och med den 28 april, meddelat undantag i sina ’föreskrifter och allmänna råd’ som innebär en möjlighet för enstaka matcher för barn och ungdomar födda 2002 och senare.”
”Västmanlands kommuner, under rådgivning av smittskyddet vid Region Västmanland, har dock inte förändrat ’Gemensam inriktning för idrotten i Västmanland’ som beslutades den 22 april. Där framgår att idrotten uppmanas ’avstå helt från att genomföra matcher för barn födda 2002 och senare’”.

”Kommunerna har ett gemensamt beslutsmöte inplanerat måndag den 3 maj och vi har fått starka indikationer på att man då kommer anpassa denna “inriktning” utifrån gällande nationella rekommendationer, och tillåta matcher för barn och ungdomar.”

Detta betyder att VFF mycket väl kan tillåta att seriespelet startar helgen den 8-9 maj.
”Dock innebär detta att vi behöver vänta en aning med att lämna definitivt besked om seriestart. Förutsatt att det blir som vi tror och matchspel tillåts i Västmanland, så kommer vi starta seriespelet nästa helg. Vi skickar ut information om det senast på tisdag den 4 maj.”
Skriver förbundet på sin hemsida.

Det är med andra ord med inte tillåtet med något matchspel i Västmanland helgen den 1-2 maj.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning