Kommunmatchen är inställd.


3 månader sedan

Kommunmatcherna ställs in – ”Vill att det ska vara en publikfest”

Sedan mars i fjol har mängder av idrottsevenemang ställts in på grund av coronapandemin. Nu har Sala-Heby Fotboll beslutat att ställa in även årets upplaga av Kommunmatcherna.
– Vi hade hoppats att fotbollsfesten skulle kunna genomföras men inser att det inte kommer att gå, säger Carl-Henrik Rapp, redaktör på Sala-Heby Fotboll.

 

I fjol ställde Sala-Heby Fotboll in Kommunmatcherna på grund av coronapandemin.
Då skrev vi att vi är tillbaka med matcherna 2021.
Men så blir det inte och anledningen är förstås coronapandemin även i år.
– Ja, vi hade hoppats att fotbollsfesten skulle kunna genomföras men inser att det inte kommer att gå, säger Carl-Henrik Rapp, redaktör på Sala-Heby Fotboll.

Tanken var att matcherna i fjol skulle ha spelats på Furuvallen i Tärnsjö. Det var också målet i år och då i början av juli.
– Förutsättningarna kan givetvis ändras, men det är knappast troligt att det kommer att tillåtas publik i början av juli. Kanske blir det tillåtet med 50 eller 100 åskådare, men då är det ingen mening att spela matcherna. Vi vill att det ska vara en publikfest, säger Rapp.

Det var den 7 oktober 2017 som Sala-Heby Fotboll första gången arrangerade Kommunmatchen mellan Heby och Sala på Tegelvallen. Då vann Sala kommun med 4-3 inför 256 åskådare.
Året efter spelades matchen på Lärkans konstgräs i början av juli och då vann Sala med 3-0 inför 376 åskådare.

Sommaren 2019 blev det också en match mellan kommunernas damer och den vann Heby med 2-1.
Herrmatchen slutade 3-2 till Heby kommun efter sent segermål av David Namerius. Matcherna, som spelades den 7 juli, sågs för övrigt totalt av 553 åskådare.

Noteras kan att Sala-Heby Fotboll i samband med kommunmatcherna 2019 delade ut den första utmärkelsen till en ung spelare från en klubb i de båda kommunerna. Då var det Östervåla IF:s talang Tilda Lundén som fick ta emot den. I fjol var det Heby AIF:s Daniel Sköldehag som erhöll utmärkelsen.
– Vi kommer givetvis även i år att dela ut den utmärkelsen till en ung spelare, men när det sker är inte bestämt, säger Carl-Henrik Rapp.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning