Tim Torstensson ska spela för Vikapojkarna. Foto: Niclas Bergvall


3 månader sedan

Tim har blivit dalmas – ”Trivs jättebra med nya laget”

Sedan en tid bor Östervålasonen Tim Torstensson i Mora – och nu har 28-åringen hittat en klubb att spela med: IF Vikapojkarna i division 6. Och nu ställs han bland annat mot Leksands IF.
– Jag visste inte att vi skulle möta Leksand, men det är ju alltid kul att spöa dem oavsett sport, säger han.

 

Han har blivit dalmas, skyttekungen från Östervåla.
Och nu får Tim Torstensson chansen att spöa Leksands IF.
– Jag visste inte att vi skulle möta dem, men det är ju alltid kul att spöa Leksand oavsett vilken sport, säger 28-åringen, som är hängiven fan av Djurgårdens IF.

Det är kärleken som fört Tim till Mora. Flyttlasset rullade i väg förra månaden och nu har han dessutom hittat ett lag att spela med.
– Jag ska spela med IF Vikapojkarna och förhoppningsvis är jag spelklar till premiären, säger han.
Men när division 6 norra Dalarna ska starta är som bekant osäkert. I dagsläget är det den 22 maj hemma mot Sundborns GoIF.
– Jag trivs jättebra både på nya jobbet och i nya laget.

Arbetsplatsen är Morakniv och Tim bor i centrala Mora med sin flickvän.
– Det är cirka 30 meter från vår dörr till Smidjegrav Arena, där Mora spelar hockey, berättar han.

Nu blir det spel i division 6 för Tim, på den nivån har han inte spelat sedan 2019, då med moderklubben Östervåla IF. Då vann han skytteligan med sina 29 mål.
I fjol var hans klubbadress Månkarbo IF (division 4) och på elva matcher blev det tre mål.
– Vi tränar två gånger i veckan och Vikapojkarna spelar sina matcher i Vika, cirka 15 kilometer söder om Mora, berättar han.
Tim har tidigare spelat i ÖIF, Heby AIF, IK Rex, Tärnsjö IF, Strömsbergs IF och Månkarbo IF och sedan 2010 har han gjort 157 mål och vunnit skytteligan vid flera tillfällen.

Klubben bildades 1932 och klev in i seriespel 1947/48 och har aldrig spelat högre än i division 5. Klubben saknade herrlag 1960-78 samt 2000-12. Säsongerna 2018-20 spelade klubben i division 5, men åkte i fjol ner i division 6. Hemmaplanen heter för övrigt Svale IP
Alla lag i norra dalasexan: Falun FC, Gagnefs IF, Hulåns IF, IF Vikapojkarna, IFK Rättvik, Leksands IF, Sundborns GoIF, Svärdsjö IF, Vattnäs SK och Åsens SK.

Tims klubb ställs alltså mot Leksands IF, som haft större framgångar i ishockey. I fotboll har de fört en undanskymd tillvaro i dalafotbollen, men klubben har spelat elva säsonger i division 3. Senast var dock för 53 år sedan – 1968.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning