Sala FF och Heby AIF. Foto: Niclas Bergvall


1 månad sedan

Enkel- eller dubbelmöten – nu ”röstar” lagen i trean

Division 3 herrar kommer inte att starta i maj, men fortfarande finns möjligheten till att det blir dubbelmöte. Men där tycker Sala FF och Heby AIF olika. Preliminärt ser det ut som serien ska starta första helgen i juni, men mycket kan fortfarande förändras.

 

Det blir inte någon seriestart för herrarnas division 3 i maj.
Som tidigast kan, serien som Sala FF och Heby AIF spelar i, starta den första helgen i juni.
Men det finns fortfarande en möjlighet att det kan bli dubbelmöte även om serien skulle starta så sent som den 25 juli.

Förbundet skickade på måndagen ut en enkät där klubbarna får rösta på om det vill att det ska vara enkel- eller dubbelmöte.
– Vi kryssade i att vi ville ha dubbelmöte, säger Azad Kalash, tränare i SFF.
– Vi röstade för enkelmöte, säger Heby AIF:s tränare Jonas Ahlin.

SFF:s Azad Kalash är optimistisk.
– Förhoppningsvis kan vi komma igång i början av juni, säger han.
Har spelarna haft humöret uppe trots den långa väntan och försäsongen?
– Jag är imponerad av deras engagemang men när de fick beskedet att det inte blir någon start i maj blev det lite nedstämd stämning i gruppen. Vi har ändå kört fyra gånger i veckan i över fyra månader snart, berättar Kalash.

I Heby AIF har också humöret på truppen varit bra.
– Ja, och jag tror att för allas bästa bör serien starta och spelas med enkelmöten i höst. Däremot är jag trött på alla som använder fotbollen, och då framtvingade matcher, som ett argument för folkhälsan. Och dessutom jämför sig med affärer och annat som får ha öppet. Det finns viktigare saker än att spela fotboll, säger Jonas Ahlin, som berättar om sitt unga lag säsongen 2021.
– Vi har tränat på för fullt och vi har ett mycket ungt lag utan några stjärnor. Många som kommer att få visa upp sig och testa på division 3, det känns otroligt kul. Sen kommer det bli tufft såklart. Men vi ska nog hitta ett sätt att tackla det också, säger han.

Skulle division 3-serien starta första helgen i juni spelar Heby AIF hemma mot Viggbyholms IK lördagen den 5 juni (klockan 13.00) och samma dag (15.00) ska Sala FF möta Newroz FC på hemmaplan.

Så här skriver förbundet i sitt utskick till föreningarna.
”På grund av den pågående corona-pandemin gäller i dagsläget restriktioner som inte tillåter föreningar i division 2–3 herrar samt division 1 damer att spela matcher (inklusive träningsmatcher). Förbundsstyrelsen beslutade den 10 april om vidare hantering, innebärande att om restriktionerna inte lättat senast den 10 maj skjuts seriestarten upp till den 5-6 juni. SvFF undersöker just nu ytterligare alternativ på seriestart innan sommaruppehållet, men också när brytpunkten för enkelmöten är. Därför önskar vi att ni besvarar enkäten.”

”I årsplanen för dubbelmöten (start 25 juli) flyttas fem omgångar och förläggs 24/25 juli (helg), och fyra omgångar på vardagar under hösten.
I årsplanen för enkelmöten startar serien den 1 augusti och avslutas 10 oktober.
Notera! Vid seriestart 22-23 maj eller senare genomförs inget kvalspel på herrsidan, oavsett om det blir dubbel- eller enkelmöten. Upp- och nedflyttning sker då också enligt bifogad bilaga.”Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning