Johanna Vikander, Tärnsjö IF. Foto: Minna Timonen.


1 månad sedan

Johanna blickar mot hösten – “Jag längtar mycket!”

En lång försäsong blev ännu längre för Tärnsjö IF:s damer när säsongsstarten blev flyttad till mitten av augusti. Johanna Vikander ser dock fram emot enkelserien och hoppas på en bättre placering än förra året.
– Jag är laddad och längtar till hösten, säger hon.

 

Det är väntans tider i Tärnsjö efter att förbundet beslutat om enkelmöten för Tärnsjö IF:s damer.
Inte förrän i höst, det vill säga augusti, kommer laget att gå in i seriespel och en som längtar lite extra är lagets skyttedrottning Johanna Vikander.

Hur är läget i truppen efter beskedet om enkelmöten?
– Jag tror alla tycker att det är lite tråkigt med bara enkelmöten, man tappar lite av det roliga men hellre enkelmöten än inget alls, säger hon.

Pandemin har som bekant gjort att serier har flyttats gång efter gång och dessutom har spelare valt att lägga skorna på hyllan.
Så även i Tärnsjö.
– Vi har tappat lite spelare tyvärr, pandemin kan säkert ha spelat sin roll i det.

Vad säger alla lagkamrater, är det fortfarande positivt i truppen eller börjar ni längta mycket? Premiären är ju så långt bort som den 12 augusti.
– Alla vi längtar tills serien ska börja, och jag tycker att vi är positiva, men det är svårt att motivera sig. Allt har varit så osäkert men vi försöker vara positiva och träna på.

På tal om träningen så kommer Tifen att träna två gånger i veckan framöver.
Dessutom kommer laget att försöka få till någon träningsmatch om det är möjligt.

Tidigare i vintras kom Morgongåva SK:s förre tränare Mattias Lindberg in som tränare för laget och verkar ha fått ett gott mottagande.
Vad är skillnanden mellan Mattias och Peter Sporrong, som tränade er i fjol?
– Mattias tycker jag har lite samma tänk som Peter, den spelstil som han vill att vi ska spela liknar Peters mycket och det är skönt för då blir det inte så mycket förändringar i vårt spel. Men han är bra och har mycket bra tankar.

Och det är en taggad och förväntasfull Johanna som ser fram emot höstens premiär.
Hur mycket längtar man egentligen nu när serien äntligen har ett startdatum?
– Jag längtar mycket! Det har varit lite jobbigt med all väntan och vissa stunder svårt att motivera sig för att man vet inte om det blir nån serie. Men nu är jag laddad och längtar till hösten.

Var står laget i dag tycker du och hur tror du att ni kommer att leverera i serien i höst?
– Vi har kört på bra under försäsongen så känslan är att det kan bli bra. Vi vet att vi kan spela bra fotboll, så det är bara att vi får fram det mer i vårt spel. Vår målsättning är att få en bättre placering än föra året, alltså att inte komma näst sist.

Lokalkonkurrenten Morgonggåva SK har som bekant dragit sig ur seriespelet och ska spela sjumannaserien istället.
Om det faktumet har Johanna en klar åsikt och tanke.
– Det är tråkigt såklart att “Gåvan” inte kommer ha ett lag i seriespel, men kul ändå att de ska spela sjumannaserien i stället. Även om jag inte gillar att spela mot dem så hoppas jag att de får till fler spelare nästa säsong och kan vara med i seriespel. För vi behöver fler damlag i kommunen, säger Johanna bestämt.Taggat:   

Carl-Henrik Rapp Carl-Henrik Rapp
Redaktör, skribent och krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning