Hugo Spårebo 2013 samt 2021. Foto: Carl-Henrik Rapp.


3 veckor sedan

Hugo hoppas på spel redan i premiären – “Klart man drömmer om att debutera”

15-årige Hugo Spårebo går sannerligen i pappa Jonas fotspår. Redan inför säsongen blev det unga talangen uppflyttad till A-laget och nu drömmer han om debut redan på lördag.
– Jag är nöjd i vilket fall, men klart man drömmer om att få debutera, säger han.

 

Redan inför säsongen flyttades den talangfulle mittbacken Hugo Spårebo upp till Sala FF:s A-lag.
15-årige Hugo, som började spela redan som femåring, är son till SFF-legendaren Jonas Spårebo och har även han Sala FF som moderklubb.
Med en far som blivit synonym med Sala FF är det kanske inte så konstigt att även Hugo valde fotbollen.
– Jag valde fotboll eftersom min pappa Jonas har spelat fotboll och spelade fotboll under min uppväxt, berättar han.

Hugo var ofta med och tittade på pappa Jonas träningarna och det råder inga tvivel om att fotbollen är en stor del av Hugos liv.
– Jag har alltid tyckt det varit kul att spela.

Hur känns det att komma upp i A-laget, känner du att du är en med gänget nu?
– Det är väldigt kul att komma upp och få träna och spela, det är alltid en ny utmaning varje dag och varje träning och det är en enorm lärdom att få träna och spela med A-laget. Alla i truppen har varit snälla och välkomnade och jag har inte haft några problem att komma in i gruppen.

Med tanke på hans fars framgångar i SFF har Hugo ganska stora skor att fylla.
Är det något du tänker på?
– Jag tänker inte så mycket på att pappa har spelat fotboll i Sala FF när jag väl spelar men visst är det ett mål att komma upp i hans antal matcher. Och kanske ta sig ännu längre än vad han gjorde, men det är inget jag tänker något speciellt på.

Pappa Jonas har en stor del i Hugos utvecklig och engagerar sig mycket kring både Hugo och sedemera även juniorlaget i Sala FF.
Det blir en hel del feedback både före och efter match från Jonas.
– Pappa hjälper mig enormt mycket varje dag och efter varje träning och match berättar hur han tänker och vad jag kan förbättra. Han är ett enormt stöd hela tiden.

Seriestarten är redan på lördag och redan då drömmer så klart Hugo om att få debutera.
Men skulle inte gräma sig om det inte skulle bli så.
– Klart man drömmer om att debutera. Jag får hoppas på att man får debutera denna säsong, men jag är nöjd i vilket fall även om jag inte får debutera denna säsong, menar han.

Redan 2013 publicerade Sala FF:s hemsida en artikel där en då åttaårig Hugo berättade att Jakob “Jacke” Eklund var en stor favorit i Sala FF.
Hur känns det att få spela med honom?
– Jag tycker att de är stort att få spela och träna med en person som man har sett upp till sedan man var en liten knatte. Jag försöker hela tiden lyssna på vad han har att säga och vilka tips han ger mig och ta åt mig av det han säger.

I framtiden tycker 15-åringen att det skulle vara kul att kunna försörja sig på att spela fotboll, men det är inget speciellt mål.
– Jag vill försöka ta mig så långt som möjligt och göra mitt bästa för att uppnå det. Jag försöker träna så hårt jag kan och så ofta jag kan och försöker utveckla mig och lära av de i laget.

Och det finns redan en ganska god självkännedom hos Hugo om vad han behöver utveckla.
– Min bästa egenskap är förmågan att läsa av spelare och min spelförståelse. Det jag skulle behöva utveckla är ju egentligen allt, ingen är komplett.

Även om Hugo får spela eller inte i premiären så finns det ändå förhoppningar om vinst redan den första matchen.
– Jag hoppas att vi vinner.
Hur kommer det gå i serien för er tror du?
– Jag hoppas det går bra i serien också men jag har inte så bra koll på vilka lag som är med och hur bra de är, säger Hugo Spårebo.Taggat:   

Carl-Henrik Rapp Carl-Henrik Rapp
Redaktör, skribent och krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning