Östervåla IF:s Ida Segelsbo. Foto: Minna Timonen


2 månader sedan

Tjejerna från “Våla” behåller förstaplatsen på veckans Heta Lista

En ny het lista presenterar vi på måndagskvällen. Kvar på förstaplatsen ligger Östervåla IF:s damer.
De fyra övriga platserna på listan är nykomlingar. På femte plats är det ett samarbete som premieras. Samarbeten måste nog till för att den lokala fotbollen ska må bra.

 

Tjejerna från Östervåla behåller sin förstaplats på veckans Heta Lista även den här veckan. Kampviljan gav resultat om än sent i bortamatchen mot Gideonsberg. Pernilla Andersson får lämna ifrån sig platsen på listan till tvillingsyrran Viktoria. På femte plats hittar vi ett samarbete.

Heta Listan hittar ni varje måndag under säsongen och den innehåller spelare, lag, tränare, arenor och lite till som har med lokal fotboll i Sala och Heby kommuner att göra.

1. (1) Östervåla IF:s damer.
Tjejerna från Östervåla toppar listan den här veckan också. Efter seger i premiären var det bortamatch som gällde den här gången. På Iver arena i Västerås mötte de Gideonsbergs IF.
Östervåla IF var totalt överlägsnet i första halvlek då de skulle ha haft en ledning med minst 3-0. I stället underläge i halvtid med 0-1 efter en omställning. Men ÖIF gav aldrig upp och fick också med sig en poäng hem efter kvittering i 94:e minuten.

2. (ny) Viktoria Andersson.
Hon är tillbaka efter lång skadefrånvaro och det är med besked. Viktoria var en de bästa spelarna på plan i matchen mot Gideonsbergs IF. Hon serverade syrran Pernilla med “mackor” på löpande band. Hon låg ner skadad och många blev nog orolig i första halvlek om det var knät igen.
När klockan passerat 90 minuter med råge var det dags för en ny smäll och hon blev liggande. På den påföljande frisparken kommer returen ut till Viktoria som klämmer till från 30 meter och kvitteringen är ett faktum.

3. (ny) Sala-Heby Fotbolls Triangel.
Spelades i år på Marmorvallen i Harbo. Göran Olsson tränare i Harbo IF siade så här före turneringen.
– Östervåla IF ser starkt ut men vi är väl favoriter. Tärnsjö IF kan överraska.
Slutställning: 1 Tärnsjö IF, 2 Östervåla IF, 3 Harbo IF.

4. (ny) Isac Sepulveda.
Han kom från Harbo IF inför den här säsongen till Heby AIF. Isac Sepulveda var målskytt i division 6 förra året och det är ett stort steg till division 3. Men Isac verkar ha växt in i kostymen direkt.
Heby AIF har gjort två mål i säsongsupptakten och båda målen är signerade Isak Sepulveda. Det räcker för en fjärdeplats på veckans lista.

5. (ny) RIK och NSK.
Ransta IK och Norrby SK:s herrlag ska starta ett samarbete. Det är ett Ransta IK som börjar bli ålderstiget och ett ungdomligt Norrby SK som kan låna spelare av varandra.
Tre utespelare och en målvakt kan “vandra” mellan klubbarna till nästkommande match. Ett bra initiativ av klubbarna att hjälpa varandra.

På väg in: Tremålsskyttar.
Ut från Listan: Fotboll! Vart tog du vägen? Sala FF herrar och Pernilla Andersson.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning