Albin Fange debuterade från start i Heby AIF


1 månad sedan

Första poängen för Heby AIF i mållös match på varmt Tegelvallen

Det var svettigt i solen på Tegelvallen när Heby AIF tog sin första poäng den här säsongen. Motståndare var Sundbybergs IK och det blev en mållös historia. Bortalaget drog på sig två röda kort men trots övertag i antalet spelare de sista tio minuterna lyckades inte Heby AIF få in bollen.

 

Tredje omgången i division 3 norra Svealand. Heby AIF tog emot Sundbybergs IK hemma på Tegelvallen inför 85 åskådare
Första halvleken slutade 0-0. Heby AIF hade en gyllene chans att ta ledningen efter en frispark men David Namerius nick gick över målet.

Sundbybergs IK hade det mesta bollinnehavet men Heby AIF försvarade sig föredömligt. Visst hade bortalaget ett antal halvchanser men en bra backlinje med bland annat från start debuterande Albin Fange på högerbacken.

På en hörna för Haif efter 20 minuter i andra halvlek hade nämnde Albin en jättechans när han nickade men bollen hamnade i famnen på gästernas målvakt.

Ny hörna fem minuter senare och Heby AIF har trippelchanser att få in bollen till ledning bland annat genom ett hårt skott av Jonas Ahlin.

Med kvarten kvar är det en misstänkt straffsituation när Isak Sepulveda är igenom. Där tänkte nog domaren blåsa för straff men det kom ingen signal. Den situationen tände till Haifen som fick mer och mer av spelet.
En Sundbybergsspelare får ett direkt rött kort efter ett fult påhopp i ryggen på en Haifare. Det dröjer inte länge förrän nästa spelare i SIK får syna det röda kortet efter sitt andra. Därefter är det mest Heby AIF förstås med två spelare mer än motståndarna sista tio minuterna.

Heby AIF trummade på mot slutet för ett avgörande men 0-0 stod sig till slutsignalen.
– Vi visade att vi är ett bra lag som blir bättre och bättre, säger Thomas Fange tillfördnad lagledare i Heby AIF.

Ni har några halvchanser med två man mer de sista tio minuterna utan att få in bollen.
– Ja det var surt att vi inte kunde avgöra men vi hade svårt sista tredjedelen, menar Fange som ändå såg nöjd ut över poängen idag.

Nästa match spelar Heby AIF borta torsdag 24 juni mot Fanna BK.  • Betyg   Jawad Mohammadi
  • Betyg   Jonas Ahlin
  • Betyg   Alex JohanssonTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning