Bader Mahfouz målvakt i Sala FF var bäst mot IFK Uppsala


1 år sedan

Sala FF kunde hålla undan trots en massiv press emot sig i andra halvlek

Sala FF hade ingen bra första halvlek på lördagen mot IFK Uppsala. Flera skador gjorde att två byten måste göras innan paus. Att det stod 0-0 i halvtid tyckte tränare Azad Kalash var tur. I den andra halvleken gjorde Kalash en del förändringar och då blev det bättre. Segermålet kom efter elva minuter i andra och efter det krigade IFK Uppsala på för en kvittering men Sala FF kunde hålla undan.
– En gedigen arbetsinsats där vi jobbade hårt, säger Azad Kalash tränare i Sala FF.

 

Skadorna hopade sig när Sala FF på lördagen spelade mot obesegrade IFK Uppsala. Först fick Jakob Eklund lämna planen efter att fått känningar av en skada som han ådrog sig i den senaste matchen mot Fanna BK. Även Sunday Bale fick utgå på grund av skada.

Sala FF fick det svårt efter de skadorna och mittfältet fungerade inte. Det var väldigt rörigt på mitten.
– Vår matchplan gick sönder och vi har tur som kan hålla 0-0 i paus. Bader i målet räddar oss med fina räddningar.

Man kan nog säga att segern var en coachseger. Förändringar av Azad Kalash tränare i Sala FF gjorde att laget kom in i matchen. Sala FF har flera chanser efter åtta minuter in i andra halvlek. En fin hörna som det är trippelchans att göra mål på men rensas till slut.

I minut 56 får Stephen Komaketch som hade flyttats upp på topp ett friläge och lobbar över målvakten till 1-0. IFK Uppsala trycker på för kvittering och Sala FF får bara försvara sig när IFK kommer i våg efter våg. Med kvarten kommer ett mäktigt skott av IFK som tar i både ribba och stolpe. Bader Mahfouz målvakt i Sala FF gör också några svettiga räddningar och är bäste spelare i Sala FF.

Domaren hittade tio tilläggsminuter och de blev svettiga för ett tröttkört hemmalag. IFK Uppsala drog också på sig ett rött kort efter två gula på tilläggstid. Det var en enorm press de sista minuterna och hela laget var nere och rensade med Bader Mahfouz i spetsen som gjorde en heroisk insats.

Alla spelare gjorde det bra idag men några stack ut lite extra, säger Kalash.
– En fantastisk arbetsinsats och idag hade vi mariginalerna på vår sida, avslutar en nöjd Kalash efter en ny trepoängare.

Sala FF spelar nästa match borta mot IK Franke torsdag 24 juni.  • Betyg   Bader Mahfouz
  • Betyg   Velat Ucmaz
  • Betyg   Ferat UcmazTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning