Johanna Vikander, Tärnsjö IF en av målskyttarna mot Härnevi Foto: Minna Timonen


1 månad sedan

13-åring avgjorde på Furuvallen när Tifen slog Härnevi i “brunkarmatch”

Tärnsjö IF:s damer tog emot Härnevi SK i en träningsmatch på tisdagskvällen. En målrik första halvlek som slutade 3-3. I andra halvlek avgjorde Tifen genom unga Fateme Hossaini, endast 13 år gammal.
– Det var inget skönlir. En riktig brunkarmatch med hårda närkamper, säger tränare Mattias Lindberg i Tärnsjö IF.

 

Träningsmatch på tisdagskvällen på Furuvallen mellan Tärnsjö IF och Härnevi BK:s damer, båda lagen hemmahörande i division 5.
Det var en målrik första halvlek där lagen gjorde tre mål vardera.
Målskyttar för TIF var Åsa Norén redan i minut fyra och Johanna Vikander samt Madicken Råsbo gjorde de två övriga i första halvlek.

Den andra halvan av matchen blev inte lika målrik, då gjordes det bara ett mål. Det var hemmalagets unga Fateme Hossaini endast 13 år som satte segermålet och fick Tärnsjötjejerna att jubla över ledningsmålet som också blev segermål.
– Det var inget skönlir. En riktig brunkarmatch med hårda närkamper. Tjejerna slet och kämpade för varandra, säger tränare Mattias Lindberg som vill berömma hela backlinjen.

Någon spelare du vill nämna?
– Matchens lirare, som utsågs av laget, blev Evelina Weissenberg.  Även plus till Cecilia Zakrisson och Åsa Norén som skapade mycket framåt men segern är en laginsats, menar Lindberg.

Ni har fått in en tredje spelare, Wilma Ejnarsson från Morgongåva SK. Spelade hon ikväll?
– Nej, hon var upptagen av annat, säger Mattias Lindberg.

Tärnsjö IF tränar på en vecka till sedan är tanken att få in två träningsmatcher till innan seriestarten i augusti.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning