Division 3 norra Svealand


1 månad sedan

Koll på trean – Sala FF tog två trepoängare senaste veckan

Tre omgångar är spelade i division 3 norra Svealand plus en tidigarelagd match mellan Fanna BK och Sala FF. På Tegelvallen plockade Heby AIF säsongens första poäng mot ett tippat topplag. Haifen är bra mot topplag minns vi från förra året. Sala FF har spelat två matcher den här veckan och det blev maximal utdelning och toppkänning i tabellen.

 

Fanna BK-Sala FF 0-4
En match som ingår i en senare omgång där resterande matcher spelas 31 juli och 1 augusti. Det var äntligen proppen ur för Sala FF. I de första två matcherna har inte målskyttet klickat i ordentligt men nu fungerade det. Jakob Eklund hade ett antal chanser och två av dem förvaltade han rätt. Övriga målskyttar var Chika Francis Ezeh och James Yeboah. Jacke placerade sina otagbart för målvakten och de båda andra målen kom på nick efter hörnor. En rättvis seger för Sala FF som var i poängbehov. Segersiffrorna kunde ha varit betydligt högre men det var en nöjd tränare Azad Kalash som också luftade juniorerna Filip Bergvall och Hugo Spårebo.

Omgång 3

IK Franke-Fanna BK 1-0
Fjärde raka förlusten för division 2-laget förra säsongen. Mot IK Franke gör de en jämn första halvlek som slutar 0-0. I andra halvlek tar IK Franke över och Anton Engström Appelfeldt gör 1-0 med cirka 20 minuter kvar. Anton står för hela IK Frankes målskörd hittills den här säsongen. På Fanna BK:s hemsida kan vi läsa följande: Fyra matcher mot Fyra topptippade lag i division 3 norra Svealand så är vi värda mer än noll poäng,  framförallt idag och hemma mot serieledande BKV Norrtälje.

Heby AIF-Sundbybergs IK 0-0
Efter två förluster i säsongsupptakten plockade Heby AIF lite överraskande sin första poäng mot Sundbybergs IK.  Första halvleken gick på poäng till bortalaget och Haif hade inte mycket framåt. Närmast var David Namerius med ett avslut som gick över. Andra halvleken är bättre med Haif-ögon. Flera möjligheter finns till ledningsmål och försvaret tog hand om allt som Sundbyberg försökte sig på. Från start debuterande Albin Fange har ett fin chans på nick samt skulle kanske Heby AIF ha haft en straff. Sista tio minuterna drog Sundbyberg på sig två röda kort men de fredade sitt mål och matchen slutade mållöst.

BKV Norrtälje-Västerås IK 3-0
Första hemmamatchen för BKV Norrtälje och laget ståtar ännu utan poängförlust. Mot Västerås IK radade BKV upp massor av chanser under den första halvleken men Västerås IK:s målvakt höll laget kvar i matchen till pausvilan. I den andra halvleken kom utdelningen för hemmalaget. Timmen spelad när Frederic Kayembe Ilolo gjorde sitt första mål. Han gjorde också segermålet sju minuter före slutsignalen på straff.

Sala FF-IFK Uppsala 1-0
Ett Sala FF med gott självförtroende efter seger med 4-0 i veckan mot Fanna tog emot obesegrade IFK Uppsala. En första halvlek som inte var godkänd men två viktiga spelare fick lämna på grund av skador i första halvleken, Jakob Eklund och Sunday Bale. Att det stod 0-0 i paus var Bader Mahfouz målvakt i Sala FF en av anledningarna till. Tränare Kalash gjorde ett antal förändringar i andra och då såg det bättre ut. Matchens enda mål kom av bara farten genom Stephen Komaketch. IFK Uppsala tryckte på i slutet för en kvittering och det blev nervöst innan domaren blåste av efter tio tilläggsminuter. En bra vecka för Sala FF med två trepoängare.

Uppsala-Kurd FK-Newroz FC 0-1
Det beskrivs som strid hela matchen när Newroz fixade tre poäng precis innan slutsignalen mot Uppsala-Kurd på bortaplan. Hemmalaget kunde noteras för ett stolpskott och ytterligare några klara målchanser. Det tuffaste motståndet hittills säger Newroz efter att ha mött Sala FF och Heby AIF i de inledande omgångarna.

Procyon BK-Viggbyholms IK 0-3
Hur bra är nykomlingarna Viggbyholm? Mot Procyon kom tredje raka segern och det var en jämn tillställning men Viggbyholm som gjorde målen. Segern kunde till och med ha varit större räknat till målchanser. Procyon bjöd på bra motstånd men hade inte mycket till chanser. Viggbyholms Erik Herre sticker ut efter tre omgångar med sina sex mål. Det är lag i botten som Viggbyholm har spelat mot men i nästa omgång får de visa att de hör hemma i toppen när de möter lika obesegrade BKV Norrtälje.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning