Järlåsa Vittinge FF som 2015 vann division 6. Foto: JV FF


5 månader sedan

Nu har vi svaret – sex år sedan JVFF vann med större siffror

En riktig urladdning i premiären! Men hur länge sedan var det som Järlåsa Vittinge FF vann en match med så stora siffror, 7-0? Sala-Heby Fotboll har grävt i arkivet och vi får gå tillbaka till den magiska säsongen 2015.

 

Järlåsa Vittinge FF inledde division 7 västra Uppland på bästa tänkbara sätt när Danmarks IF:s andralag besegrades med 7-0 hemma på Vittinge IP.
– Jag minns inte när vi vann så här stort. Det är länge sedan, sa lagledare Thomas Falk efter matchen.

Läs mer: Storseger i premiären för JVFF

Nu har Sala-Heby Fotboll forskat i ämnet och vi får gå tillbaka till lördagen den 12 september 2015 för att hitta en större seger för JVFF.
En säsong som slutade med serieseger!

Serien var division 6 västra Uppland och JVFF förlorade bara en enda match under hela året. Förlusten kom hemma i den femte omgången, 1-3 mot IF Trikadien.
Därefter förlorade inte JVFF en enda match och i den näst sista omgången fick de till en riktig fullträff när Procyon BK:s andralag besegrades med 11-0 (5-0) på bortaplan.
Petter Högberg inledde målskyttet i den tolfte minuten och Hussein Nouri avslutade med ett mål i den 89:e minuten.

Bästa målskyttar i matchen blev Nicklas Larsson, som gjorde tre mål och dessutom ett äkta hattrick i den första halvleken (2-0, 3-0 och 4-0), och Petter Högberg som också gjorde tre. Hussein Nouri fixade två och Burzo Kurdo Bakir, Salem Kurdu Bakir och Ali Qarawaloos varsitt.

Till slut vann Järlåsa Vittinge FF serien med en poäng före IF Trikadien.
I serien ingick även Morgongåva SK och derbyna slutade med två JVFF-segrar – 4-0 på Ramsjövallen och 2-0 på Vittinge IP.

JVFF gjorde 75 mål och släppte in 25. Bästa målskytt blev Nicklas Larsson med 22 mål följt av Petter Högberg, 17, Ali Qarawaloos, tio, och Hussein Nouri åtta mål.

Året efter, 2016, spelade JVFF i division 5 och klarade sig kvar med en tionde plats. Vann serien gjorde för övrigt Tärnsjö IF med Peter Lenell som tränare.
Största JVFF-segern togs på hemmaplan i slutet av maj när Upsala IF:s andralag besegrades med 6-0. En match med tre tvåmålsskyttar: Hussein Nouri, Ahmed Hamed Majid Abdulla och Ali Qarawaloos.

Säsongen 2017 blev kortvarig för JVFF. Efter att ha förlorat de sex första matcherna drog sig laget ur division 5-serien.
Derbyförlusten, 0-4, mot Östervåla IF blev lagets sista match i femman, sedan meddelade de att de kliver av.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning